Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Friskvårdsmassör

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
340 timmar
21 200 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm
Svenska

Diplomerad Friskvårdsmassör

Bli diplomerad Friskvårdsmassör

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör har du djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen.

Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt och inkännande sätt att behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna hanterar du med van hand.

Massageutbildning

Lär dig massera

Friskvårdsmassör Steg 1 är för dig som vill lära dig massage utan att gå en hel utbildning. Friskvårdsmassör Steg 1 passar även dig som vill kombinera massage med ditt nuvarande yrke. Kursen innehåller klassisk massage, anatomi/fysiologi, sittande massage, ansiktsmassage, spänningsbehandling, grundmedicin och kundpraktik på skolans elevklinik.

Mer information:

Massageutbildning i flera steg

Vår yrkesutbildning i massage består av tre steg.

Steg 1

Efter Steg 1 blir du diplomerad Friskvårdsmassör och kan ge en skön, avslappnande och djup hel- eller delkroppsmassage.

Steg 2

Efter steg 2 blir du diplomerad Massageterapeut och kan förutom ovanstående även behandla vissa besvär. Du får lära dig fler tekniker och musklernas infästningar och funktioner.

Steg 3

Efter steg 3 blir du diplomerad Medicinsk massageterapeut. Du får fler tekniker och djupare medicinska kunskaper. Som Medicinsk massageterapeut har du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Ovärderliga och nödvändiga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare.

Utbildningssätt för att bli Friskvårdsmassör på Axelsons

  • Vardagsstudier i 8 veckor 2-3 dagar/vecka på skolan. Räkna med lika mycket tid för egenstudier hemma varje vecka. Obligatorisk närvaro på event kan förekomma lördag eller söndag.
  • Veckoslut cirka 1 helg/månad under 6 månader.  Räkna med lika mycket tid för egenstudier hemma varje vecka. Obligatorisk närvaro på event kan förekomma lördag eller söndag.

Kursorter

Stockholm och Göteborg

Diplom

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

Efter avslutad utbildning får du Axelsons diplom som Friskvårdsmassör. Då kan du bli praktikårsmedlem i upp till 2 år hos branschens största förbund, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och därmed få bland annat en behandlings- och ansvarsförsäkring, ett måste om du ska arbeta professionellt med massage. 

För dig som ska välja utbildning handlar det naturligtvis om att veta vad du vill kunna göra med dina kunder. Varje steg i vår massageutbildning är användbart i sig och vill du gå vidare senare behöver du aldrig läsa samma sak igen. Axelsons utbildningar fokuserar på det du behöver lära dig och det är viktigt att du i ditt framtida yrke ska vara kunnig och påläst. Ett diplom från Axelsons är mer än en titel och vi gör allt för att du som elev ska bli riktigt duktig.

Att läsa en yrkesutbildning är en stor investering både ekonomiskt och tidsmässigt. Om du väljer att studera på Axelsons får du ett diplom som representerar kunskap, yrkesmässig självtillit och trovärdighet hos kunderna. Ett diplom från Axelsons på väggen är en kvalitetsgaranti.

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Nytt kursmaterial i anatomi!

friskvårdsmassörBildmaterial framtaget med 3D-teknik

Nu finns vårt kursmaterial i anatomi både som kompendium och på internet. Vi har utökat bildmaterialet som är framtaget med 3D-teknik vilket ger dig en fantastisk möjlighet att förstå hur kroppen är byggd.

Vi har strävat efter att behålla Axelsons unika pedagogik kombinerat med den senaste tekniken. I webbversionen finns allt material att läsa och lyssna på, du kan vända och vrida på bilder, få lärartips i kortare videor och varje avsnitt avslutas med frågor.

Vi är säkra på att detta kommer bli ett uppskattat komplement till våra duktiga lärare både under lektioner och när du studerar hemma.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Friskvårdsmassör, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10-12
113 82 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner

Pia
(2)
TereseD
(4)
Jag hade jättekul på utbildningen, och lärde mig massor! Lärarna var superbra, och jag har dem att tacka för att de lärt mig saker som jag kommer ha med mig i mitt yrke, saker som man inte kan läsa sig till.
Recensioner
Kursrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören