Visa utbildning.se som: Mobil

Därför ska du gå en kurs hos Arbetsmiljökurser

Därför ska du gå en utbildning hos Arbetsmiljökurser

Arbetsmiljökurser erbjuder utbildningar i arbetsmiljö över hela landet. Vi har pratat med Håkan Wästerlid, VD på Arbetsmiljökurser, om varför du ska bry dig om din arbetsmiljö, varför du ska gå en utbildning hos just Arbetsmiljökurser och de tre viktigaste kunskaperna du tar med dig efteråt.

Lyft din verksamhet inifrån hos Arbetsmiljökurser

En god arbetsmiljö lönar sig i längden. Det ger gladare anställda, en trygg och säker miljö att vistas i och på längre sikt ger det lönsamhet för företaget. Arbetsmiljö inkluderar allt från de sociala och organisatoriska förhållandena till den fysiska miljön du arbetar i. Ändå är det inte prioriterat. Det vill Håkan Wästerlid och Arbetsmiljökurser ändra på.

- Vi ser ett behov ute på företag och i det offentliga. Det behövs utbildning i hur man ska hantera olika arbetsmiljöfrågor ute på arbetsplatserna. Vi upplever att det är ett eftersatt område, för det är inte självklart att det genererar pengar till företaget. En dålig arbetsmiljö kan i längden få medarbetare att lämna en arbetsplats, eller börja prestera sämre. Faktorer som dessa är i längden väldigt kostsamma.

Ett helhetskoncept för ditt företag

Arbetsmiljökurser är specialiserade på utbildningar som behandlar hela spektrat inom arbetsmiljö. De erbjuder bland annat utbildningar i systematiskt arbetsmiljöarbete, byggarbetsmiljö, kränkande särbehandling och hot och våld i arbetslivet. Utbildarna hos Arbetsmiljökurser har en gedigen erfarenhet då flera av dem utbildat i arbetsmiljö i minst 20 år.

- Våra utbildare är kompetenta och välutbildade och kan coacha vidare efter avslutad utbildning. De är dessutom inspirerande, glada, roliga och pedagogiska. Vi har också en väldig bredd i vårt utbildningssortiment, så att man kan välja fler grenar. Vi har allt från retorikutbildningar, utbildningar i presentationsteknik, ledarskapsutbildningar, projektledning och excelutbildningar. Ett helhetskoncept helt enkelt för att ditt företag ska kunna jobba vidare inom flera områden.

Investera för framtiden med trygghet för de anställda

Arbetsmiljökurser vill lyfta hela organisationers kunskapsnivå och få företag att tänka långsiktigt kring arbetsmiljö. Att förstå vikten av utbildning och genom att aktivt se till att utbilda företaget är att investera på lång sikt, förklarar Håkan. Med hjälp av utbildning får de anställda koll på gällande lagstiftning, vad det finns för regler kring arbetsmiljö och vad de kan kräva av arbetsgivaren.

- Förutom en bättre arbetsmiljö skapar utbildning trygghet för de anställda. Vem ska jag kontakta om jag ser brister i arbetsmiljön? När ska jag agera, hur ska jag gå tillväga? Vad har skyddsombudet för ansvar?

Öppna och företagsanpassade utbildningar

Arbetsmiljökurser erbjuder både öppna och företagsanpassade utbildningar. Håkan vill dock slå ett extra slag för den öppna versionen.

- Företagsanpassade utbildningar är såklart jättebra, men man ska inte underskatta mötet med andra människor, från andra företag och organisationer som kan bidra med fler perspektiv. Jag vill även lyfta att det är bra att vara fler än en person som deltar. Om du kommer tillbaka till ditt företag efter en utbildning kan det vara bra att ha någon att bolla med efteråt för att lättare kunna förmedla era nya kunskaper vidare och för att enklare kunna implementera dem.

Arbetsmiljö ska vara lika för alla

Håkan poängterar att alla företag ska ha samma krav när det gäller arbetsmiljö. Därför är han extra stolt över att alla, från kommuner och statliga företag till mindre privatägda företag och större börsnoterade företag är representerade på deras utbildningar. Innehållet är alltid anpassningsbart, berättar han.

- Våra utbildare för alltid dialog med kursdeltagarna för att hitta rätt. Om det är något speciellt de vill fokusera på och vilka specifika behov de har. Vi får dessutom fantastisk feedback från kursdeltagare från alla slags företag! Vi får höra att våra utbildare är otroligt duktiga och professionella.

Det här kan du som kursdeltagare förvänta dig

Du kan förvänta dig att gå från utbildningarna med ett leende på läpparna och känna dig nöjd för att du fått det du vill ha och ofta lite till, säger Håkan. Målet är att erbjuda kurser som förändrar deltagarna inifrån och där alla känner sig stimulerade. Under utbildningarna testas nya tekniker, metoder och modeller i en miljö som är väldigt öppen och trygg.

- En del av vårt motto är att om kunderna är mer än nöjda, då är allt som det ska vara. Det försöker vi och och alla våra utbildare sträva efter i våra utbildningar, och vi får hela tiden bevis för att det fungerar!

Håkan fortsätter att berätta att utbildningarna ökar sammanhållningen och ger ert företag ett gemensamt mål att arbeta för. Han tillägger att det i de flesta fallen inte krävs några speciella förkunskaper för att delta på en utbildning inom arbetsmiljö – det enda som krävs är viljan att lära och utvecklas.

De tre viktigaste kunskaperna du tar med dig från en utbildning hos Arbetsmiljökurser

Kunskaperna du tar med dig hänger såklart på vilken utbildning du går. Innehållet skiljer sig en del om du går en utbildning för byggarbetsmiljösamordnare eller en utbildning om kränkande särbehandling. Men trots att kunskaperna skiljer sig, är huvudbudskapen desamma, säger Håkan.

  1. Du får kunskap om vad lagen säger om arbetsmiljö.
  2. Du får kunskap om arbetsförhållanden som främjar en tillfredsställande arbetsmiljö.
  3. Du får kunskap om riskbedömning för att på ett systematiskt sätt kunna förebygga en dålig arbetsmiljö.


Läs mer om Arbetsmiljökurser

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Arbetsmiljökurser och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!