Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbart strategiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöforum
Kort om utbildningen
1,5 dagar
5 700 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Malmö, Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Arbeta strategiskt med arbetsmiljöarbetet

arbetsmiljöfrågor

Arbetsmiljöarbete blir lätt något ”på sidan om” eller upplevs som en ”pålaga”. I själva verket kan det vara ett sätt att styra en verksamhet mot bättre prestationer och till en attraktivare arbetsplats. Arbetsmiljön sitter som bekant inte i väggarna, utan är ett resultat av det gemensamma beteendet hos medarbetarna i organisationen. Så hur kan man skapa hållbarhet i arbetsmiljöarbetet? Hur förändrar och utvecklar man arbetsmiljön? Och vilka är det som ska göra det? Denna utbildning handlar om hur man kan få rätt saker att hända med ett långsiktigt arbets- och förhållningssätt.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor och vill stödja och leda mänskliga processer i organisationer i syfte att skapa en meningsfull arbetsmiljö som bidrar till effektivitet i arbetet och till en positiv syn på och upplevelse av arbetsplatsen. Du kanske är HR-chef eller HR-specialist inom arbetsmiljö och vill att hela ledningssystemet ska arbeta mer proaktivt med arbetsmiljöfrågor.

Kursinnehåll

  • Se på hur du strukturerar arbetet för att stödja ett förändrat arbetssätt på olika nivåer i organisationen.
  • Hur utvecklar du arbetsmiljöarbetet genom att utveckla din förmåga att leda förändring. Du kommer bland annat att få utforska och arbeta med din förmåga att skapa kontakt och närvaro i samtal.
  • En mini-workshop där deltagarna gemensamt kartlägger en grund till ett strategiskt arbetsmiljöarbete. Genom att delta i upplägget lära hur en egen workshop kan genomföras hemma så att ledning och medarbetare involveras tidigt.

Upplägg

Utbildningen syftar till: 

  • Att underlätta en uppstart i din organisation av ett mer strategiskt arbetsmiljöarbete genom att involvera brett och rätt
  • Att lära mer om hur kommunikation och relationer kan stödja den önskade utvecklingen
  • Att inspirera dig till hur du håller fast i den tänkta riktningen när det känns som att inget, eller fel saker, händer
  • Att möjliggöra uppföljning av arbetsmiljöarbetet utifrån eventuella interna eller externa krav

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbart strategiskt arbetsmiljöarbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Christhine Karlsson
(4)
Mycket bra upplägg med diskussioner, frågeställningar, övningar och traditionell föreläsning. På grund av en liten deltagargrupp och bra kursledare skapades det en känsla av intimitet i gruppen. Jag upplevde att kursen handlade mycket om kommunikation och processer.
Maria Eskilsson
(4)
Möjlighet till givande och verksamhetsnäradiskussioner när vi inte var så många deltagare
Christina Söderlind
(5)
Vi var en liten grupp vilket gjorde att vi blev "sammansvetsade" snabbt. Tror den öppenheten hade stor betydelse för upplevd nytta av kursen då vi kunde prata väldigt öppet med varandra. Att kursledarna kunde ändra i kursinnehållet i realtid utifrån vårt samspel och våra kompetenser i gruppen spelade också stor roll. Som någon i gruppen sa; det ...
Visa mer

Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som när verksamhetens rötter tog sitt ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell...


Läs mer om Arbetsmiljöforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Arbetsmiljöforum

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

 Visa telefonnummer

Recensioner
Hållbart strategiskt arbetsmiljöarbete
Kursrecensioner
(3,7)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 632 recensioner.
Alla recensioner för arrangören