Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljörätt 15 högskolepoäng

Arbetsmiljöforum
Kort om utbildningen
8 tillfällen
34 900 - 35 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Start den 3 juni 2021 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
35 900 SEK
Start den 3 juni 2021

Stockholm
34 900 SEK
Start den 30 september 2020

Kursbeskrivning

Arbetsmiljörätt 15 hp


Fördjupning i arbetsmiljörätt med jur. dr Maria Steinberg

Arbetsmiljörätt – 15 hp är en kurs primärt tänkt för dig i arbetslivet och ges genom ett samarbete med Örebro universitet. Utbildningen leds av Maria Steinberg, Sveriges enda docent i arbetsmiljörätt. Detta är ett unikt tillfälle att lära dig vad lagar och föreskrifter inom området säger samt hur de ska tolkas.

Under kursen möter du några av de främsta experterna inom respektive område och du byter erfarenheter med andra kursdeltagare verksamma inom samma frågor men med erfarenhet från andra verksamhetsområden vilket ger ett stort kunskapsutbyte deltagarna emellan. Hos oss möts deltagare från både offentlig och privatsektor, ca hälften som representanter från arbetstagarsidan och hälften från arbetsgivarsidan. Kursen är aktuell för dig som har någon funktion inom HR, skyddsombud, chef, arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöspecialist, jurist eller facklig företrädare.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Arbetsmiljöansvariga, verksamhetsansvariga, arbetsmiljösamordnare, skyddsingenjörer, skyddsombud, huvudskyddsombud, fackliga ombudsmän, specialister, personalchefer, personalhandläggare, Företagshälsovården m.fl.

Kursen är anpassad för dig som är mitt i arbetslivet och brukar tas parallellt med en heltidstjänst. För att delta i kursen krävs inga formella förkunskaper eller tidigare studier vid högskola eller universitet.

Genomförande/Examination

Som deltagare kan du välja att examinera dig för 15 högskolepoäng från Örebro universitet eller att enbart genomföra kursen med ett kursintyg från Arbetsmiljöforum.

För att ta högskolepoäng behöver du närvara på minst 6,5 av 8 träffar samt få godkänt på tenta. Ev. omtenta kan erbjudas, vid behov. Den ska då göras inom den tidsram som kursledaren sätter upp.

Innehåll

 • Arbetsmiljörätt (historiskt, intern, genus)
 • Arbetsmiljölagen – kraven på arbetsmiljön
 • Rättspraxis – AD-domar – Arbetsmiljöbrott
 • Den organisatoriska och sociala arbetsmiljön
 • Arbetsgivarens och andras ansvar
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Skyddsombudens roll och möjligheter att påverka
 • Arbetsmiljöverkets tillsyn
 • Arbetsrätt (LAS, MBL, Diskriminering)
 • Arbetsmiljöbrott
 • Arbetstid
 • Rehabilitering och arbetsskador
 • Juridiska begrepp samt informationssökning

Upplägg

Kursens upplägg består av åtta sammankomster med föreläsningar med ett aktivt deltagande innehållande diskussioner, analyser av rättsfall och ev. beslut. Mellan sammankomsterna sker eget arbete med tillgång till handledarkontakt. Undervisningen är obligatorisk till 80 %.

Datum för våren 2021

3 juni 
25 augusti 
22 september 
20 oktober
17 november
8 december
19 januari 2022
9 februari 2022 Tentamen

Tid & plats

En heldag per månad under 8 månader. Cirka 1 månad mellan varje träff. Just nu genomför vi träffarna digitalt. Det är möjligt att fysiska träffar återupptas hösten 2021 men den digitala lösningen kommer då fungera parallellt.  Normalt sätt är en träff på Örebro universitet och alla andra träffar i centrala Stockholm. 

Kursledare

Maria SteinbergMaria Steinberg är en av Sveriges absolut främsta experter på området!

Maria är docent i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet och en mycket engagerad och uppskattad föreläsare som skrivit ett flertal böcker inom ämnet. Hennes kunskaper sträcker sig från skyddsombudens roll till arbetsmiljörätten i hela Europa.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljörätt 15 högskolepoäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 29 recensioner.

Ronny Rova
(5)
En mycket kompetent handledare dvs Maria. Rolig och inpererande föreläsningar. Hon får hela utbildningen att lyfta. Jag har sett fram emot nästa föreläsningstilfälle. Mvh Ronny
Ola Hansson
(4)
Mycket bra utbildning som har fått mig att förstå grunden till juridiken på ett helt annat sätt än innan! Bra kursmaterial och information under utbildningens gång.
PH
(3)
Lite varierande kvalite

Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som när verksamhetens rötter tog sitt ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell...


Läs mer om Arbetsmiljöforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Arbetsmiljöforum

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljörätt 15 högskolepoäng från Arbetsmiljöforum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,1)
Baseras på 29 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 675 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar