Visa utbildning.se som: Mobil

Licensierad ADHD-coach

Anna Hallén Utbildningar
Kort om utbildningen
1 år
35 840 SEK exkl. moms
Distans, Ängelholm

Kursbeskrivning

ADHDcoach

Unik utbildning om kreativa hjärnor, möjligheter & lösningar

Fokus på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan, styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mycket mer.

Kursen har fokus på ADHD och ADD. Idag kan du bara få en diagnos om du har problem. Vi har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. det är kreativitet, hyperfokus, tusen kreativa tankar och en massa lösningar utanför boxen.

Kursen har fokus på att med kunskap och tekniker minska aggressivitet, ”myror i brallan”, problem med koncentration och skapa utrymme för denna unika hjärna med en helt unik och spännande koppling.

Att vara ADHD coach är oerhört mycket mer än att förmedla kunskap och fakta. Att vara ADHD coach innebär att du kan påverka och förändra – du kan skapa möjligheter, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Mål med kursen

 • Du har kunskap om vad ADHD/ADD är samt tekniker för att skapa möjligheter.
 • Kännedom om problem och svagheter och tekniker för att underlätta dessa
 • Fokus på förmågor och styrkor och en coachingkompetens för att vara en del i att skapa insikt om dessa hos dina klienter
 • Kunskap om kostens påverkan på vår hjärna
 • Kunskap om våra signalsubstanser samt hur vi skapar en bästa vän av vår unika hjärna
 • Tekniker för att skolan ska fungera
 • Kunskap om våra olika inlärningsstilar samt att kunna förmedla tekniker för att främja dessa
 • Du ska som person med ADHD/ADD, förälder eller skolpersonal ha kunskaper och tekniker för att kunna göra vardagen för den unika kreativa hjärnan till en trygg, utmanande och givande vardag

ADHDcoach

Vad säger tidigare kursdeltagare om Anna Hallén som kursledare?

Anna Hoffert – "Anna Hallén är en sprudlande inspiratör. Hon får det mest invecklade cellsystem att låta som det enklaste i världen! Hon har en enorm kunskap inom näringslära och kroppens system och jag är oerhört imponerad av hennes kunskapsbredd! Hon har ett djup i sina teorier och belyser och analyserar näringsläran på ett nytt sätt! Hon har lätt att förmedla ur den enorma kunskapsbank som hon har och hon gör det gärna! På ett högst ödmjukt sätt!"

Efter genomgången utbildning till ADHD coach kan du:

 • Ge unikt individuellt anpassade kostråd som skapar lugn i hjärnan och bättre sömn.
 • Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost
 • Skapa lösningar för koncentration, motivation, beteende och inlärning.
 • Ha kunskap om rörelsens betydelse för hjärnan.
 • Ha kännedom om stressens betydelse för sömn, magen och hjärnans funktioner. Samt ha verktyg och tekniker för att kompensera brister.
 • Känna signalsubstansers påverkan på beteende, sömn och motivation/koncentration.
 • Ha grundläggande kunskap om tarmens betydelse vis ADHD/ADD.
 • Coachning och coach-rollens olika delar

Målgrupp

Utbildningen för dig med egen ADHD/ADD eller ADHD-relaterade problem som vill hitta tekniker för att kunna använda din unikt kreativa hjärna som din bästa vän och samtidigt minska eller lära dig undvika begränsningarna. 

Utbildningen för dig som är förälder till barn/ungdomar/unga vuxna med kreativa unika hjärnor, dålig impulskontroll & koncentration samt kanske "myror i brallan".

Och en självklar utbildning för alla som arbetar inom skolan. Du får kunskap, bakgrund, lösningar och tekniker som verkligen gör skillnad. Inga dyra specialpedagogiska redskap/program  - utan i stort sätt gratis redskap för att skapa andrum för din egna tid, skapa möjlighet för barnet/ungdomen att hitta sin väg, öka de fungerande minuterna till timmar och bygga på styrkorna i stället för att fokusera på svagheterna. 

Kursledarens ord om utbildningen

"Det är med stolthet jag äntligen kan erbjuda denna utbildning. En utbildning med fokus på möjligheter, lösningar och fungerande tekniker. En utbildning baserad på forskning, erfarenhet, verklighet och ett brinnande intresse och frustration.

Detta är mitt hjärteprojekt, min dröm och en av de viktigaste uppgifter jag någonsin gjort. Barn, ungdomar och vuxna vill om de bara kan – nu är det dags för oss att skapa den möjligheten.

Alla kan inte gå ur skolan med godkänt i alla ämnen – men alla ska minsann gå ur skolan med självförtroendet i behåll!"

Anna Hallén

Kursinnehåll

 • Delkurs 1: BAS I – kunskap om hjärnan, signalsubstanser, ADHD, ADD, kostens betydelse, rörelsens betydelse och biokemiska lösningar och möjligheter.
 • Delkurs 2: BAS II: styrkor & svagheter samt tekniker, lösningar och möjligheter.
 • Delkurs 3: AVANCERAD – fördjupning i tekniker, coachning & coachrollen, övningsklienter och repetition av baskunskapen.

 • Delkurs 4: ADHD coach – sista steget för att arbeta som coach. Fördjupad kunskap med övningsklienter samt inledande företags- & produktkunskap för att du ska vara redo att börja arbeta med detta dag ett efter examen.
 • Tenta och examination av klientfallen

Upplägg

Kurstimmar

Live: 4 x 1 vecka på Livsstilsgården under 1 år
– eller:
Distans: 4 x 10 veckor med webbföreläsning 1,5 timme två gånger i veckan.


100 timmar hemuppgift/klientarbete/coaching
Självstudier 80 – 100 timmar

Examination

Nutritionstenta med fokus ADHD/ADD
Signalsubstans samt HPA-axeln, tenta.
Teknik och möjligheter – inlämningsuppgift.
Godkända klientfall.
Inlämning och redovisning av coaching.

Tid & plats

Norra häljaröd, Skåne (Mittemellan Ängelholm och Höganäs på Livsstilsgården med möjlighet till boende.)

Investering

Ordinarie pris inkl. moms

44 800,-
(35 849 kr ex moms)

Boka-tidigt pris inkl. moms

Om du bokar 90 dagar innan kursstart erhåller du 3000,- rabatt.
Du betalar 41 800,- inkl moms

Anmälningsavgift 3500 kr inkl moms. Räknas av från totalsumman vid slutbetalning.

Vi erbjuder en räntefri betalningslösning genom Human Finans.

Kan fås som företagsanpassad utbildning. Kontakta oss för offert!

Erbjudande

Start feb 2021 - Gå 2 betala för 1.

Kursledare

Energibarn

Anna Hallén är gymnasielärare, DIHM marknadekonom och läser nu till socionom. Hon kände sig "korkad" och missuppfattad som barn i skolan och samlar idag på utbildningar för att kompensera alla suckar och himlande ögon. Samtidigt som hon naturligtvis gör detta för egen skull då utveckling, nya saker och utmaningar är hennes drivkraft.

Då allt går snabbt i hennes liv och hon har odiagnostiserad ADHD så gör hon alltid många saker samtidigt. Förutom att läsa till socionom på universitetet läser hon en ADHD-utbildning på distans (USA) samt driver sitt utbildningsföretag. 

Anna har lärt sig att använda sitt hyperfokus, sin hyperaktivitet och har svag impulskontroll och dålig konsekvensbedömning som sina styrkor idag. 

Hon är även författare till drygt tio böcker. Allt från kost, viktminskning till stress och NPF. Hennes hjärteprojekt är boken Energibarn 2.0 som handlar om ADHD/ADD och är en tvärvetenskaplig bok som försöker belysa bredden av möjligheter.  Boken är kurslitteratur och ingår.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad ADHD-coach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner.

Carola Andersson
Mycket kunnig, pedagigisk och rolig föreläsare!! Fick oss kursdeltagare att tänka själv kring det hon lärde ut. Rekommenderas det varmaste!!
Jaana P.
Yvonne Andersson
Så bra. Massor av kunskap som förmedlas så att man förstår.

Anna Hallén Utbildningar

Vi har lagt all energi på förståelse och biokemisk vetenskapsgrund. Allt för att erbjuda dig Sveriges bästa utbildning med fokus på kost, stress, hormoner och beteende. En utbildning där kvalité och småskalighet skapar kompetens, atmosfär och trivsel.  Balans, lagom, kunskap...


Läs mer om Anna Hallén Utbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Hallén Utbildningar

Farhultsvägen 377

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 39 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Licensierad ADHD-coach från Anna Hallén Utbildningar, fyll i dina uppgifter: