Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Social rättvisa i teori och praktik

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
2 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta mig - Distans
Distans, Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta mig

Distans
Kontakta mig

Kursbeskrivning

Du har kanske hört ordet intersektionalitet, men vad betyder det egentligen?

Intersektionalitet är ett perspektiv som tillåter oss att tänka på sociala relationer som komplexa och utmanande. Ingen av oss är bara vår hudfärg, bara vår ålder, bara vår sexualietet eller bara vårt kön. Hur kan vi då förstå genus, etnicitet, sexualitet, funktionsförmågor, klass, religion och ålder samtidigt? När är vilken social grund relevant att ta hänsyn till i den verksamhet vi bedriver? Vem har mer privilegier än någon annan? Genom teorier om intersektionalitet och jämlikhet kan vi utforska frågor om social rättvisa och finna svar som hjälper er verksamhet framåt. 

Utbildningen ges via Zoom. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till organisationer eller personer som redan arbetar med frågor som berör social rättvisa. Ni är kanske experter på jämställdhet, på funktionsfrågor, på sexuell hälsa eller på antirasistiskt arbete men har mött hinder eller dilemman där olika jämlikhetsfrågor krockar med varandra. Eller så märker ni att er verksamhet utåt inte avspeglas i relationer inom organisationen. 

Kursinnehåll

  • Vad är intersektionella teorier och vad kommer de ifrån?
  • Hur kan vi förstå skillnader och ojämlikheter inom sociala grupper?
  • Hur kan vi förstå komplexa maktordningar som förändras?
  • Hur kan vi förstå oss själva, vår identitet och position i samhälllet?
  • Vad kan vi göra med dessa kunskaper inom den egna verksamheten?

Upplägg

Utbildningen är ett webinarium via Zoom. Den inleds med en föreläsning på 60 min. Därefter delas deltagarna in i mindre grupper och får diskutera ett antal frågor. Webinariet avslutas med en Q&A med föreläsaren. 

Efter webinariet får deltagarna presentationen i form av pdf samt ett antal frågor och övningar som kan appliceras på den verksamhet som du är engagerad i och/eller arbetar inom.

Kursledare

Anna Adeniji är disputerad inom ämnet genusvetenskap och har ca 15 års erfarenhet av att utbilda inom frågor som handlar om jämlikhet, antidiskriminering och normkritiska perspektiv. Hon har tidigare arbetat på bland annat Södertörns högskola där hon bland annat gav kursen "Intersektionella teorier" under flera år. Hennes egen forskning innehåller olika intersektionalitetsteorier där hon har undersökt relationer mellan genus/sexualitet/klass/rasifiering/ålder. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Social rättvisa i teori och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör jämlikhet, inkluderande bemötande och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om relationer, organisationer, normer, makt och mångfald. Hennes utbildningar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Social rättvisa i teori och praktik!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar