Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Rasism

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
90 min
Nästa tillfälle: Kontakta mig - Distans
Distans, Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta mig

Distans
Kontakta mig

Kursbeskrivning

Rasism utan rasister? Hur kan det komma sig att vi lever i ett land där nästan ingen anser att den är rasist men många vittnar om att de blir utsatta för rasism? Black Lives Matter har spridit sig från USA och över världen. Här får du en större förståelse för vilken relevans detta har i Sverige. 

Under den våg av vittnesmål som #metoo förde med sig var det många som undrade vilka som utfört alla dessa övergrepp. Det visade sig att alla kände någon som blivit utsatt men få ville erkänna att de kände någon som kunde vara förövare. När det handlar om rasistiska kränkningar är mörkertalet stort och många vittnar om att frågan sopas under mattan när de försöker berätta. Den som själv inte blir utsatt för rasism kan helt enkelt ha svårt att se vad som pågår mitt framför sina egna ögon. 

Den här föreläsningen lyfter fram rasism från flera olika perspektiv – strukturell rasism, symbolisk rasism, sexualiserad rasism, mikroaggressioner och minoritetsstress – och sätter den i en svensk kontext, både historiskt och nutid. Vi ser också närmare på relationen mellan intention och konsekvens, och vad man kan göra för att förebygga och hantera rasistiska kränkningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Föreläsningen ges antingen live online eller live på plats hos er (när hälsorekommendationer tillåter detta).  

Kursledare

Anna Adeniji är disputerad inom ämnet genusvetenskap och har ca 15 års erfarenhet av att utbilda inom frågor som handlar om jämlikhet, antidiskriminering och normkritiska perspektiv. Hennes utbildningar utmanar oss att stanna upp för att förstå det komplexa och våga pröva nya tankar, snarare än att rusa in i snabba lösningar. Med lugn och trygghet lyfter hon fram spännande exempel från populärkultur, världspolitik och civilsamhälle och varvar detta med forskningsbaserad kunskap.   

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rasism, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör jämlikhet, inkluderande bemötande och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om relationer, organisationer, normer, makt och mångfald. Hennes utbildningar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rasism!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar