Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Motverka etnisk diskriminering

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
3 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta mig - Sverige
Distans, Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta mig

Distans
Kontakta mig
grundkurs diskriminering i arbetslivet

Kursbeskrivning

Motverka etnisk diskriminering i arbetslivet

Kan du tillräckligt om etnisk diskriminering i arbetslivet? I den här utbildningen får du veta hur du kan arbeta förebyggande mot diskriminering och främjande för att skapa en trygg arbetsmiljö. 

Allt fler organisationer inser att de inte har tillräckligt med kunskap eller verktyg att arbeta aktivt och förebyggande med frågor som berör rasism och diskriminering på grund av etnicitet och hudfärg. Det kan bland annat leda till psykisk ohälsa, konflikter inom arbetsgruppen och oönskad personalomsättning. Den här kursen ger grundläggande kunskap om diskrimineringslagen och en introduktion kring hur rasism aktivt kan motverkas inom arbetslivet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill få grundläggande kunskap om diskriminering och specifikt kring aktiva åtgärder mot etnisk diskriminering i arbetslivet. 

Kursinnehåll

  • Diskrimineringslagen
  • Arbetsgivarens ansvar för aktiva åtgärder
  • Etnisk tillhörighet som diskrimineringsgrund och hur den typen av diskriminering ser ut i Sverige idag.
  • Etnisk diskriminering kopplat till ohälsa och arbetsmiljö

Upplägg

Kursen ges online under en halvdag. Vi varvar föreläsningar med gruppdiskussioner där ni förankrar kunskapen inom er egen verksamhet och övningar med dilemman som kan uppstå på er arbetsplats. 

Kursledare

Anna Adeniji är disputerad inom ämnet genusvetenskap och har ca 15 års erfarenhet av att utbilda inom frågor som handlar om jämlikhet, antidiskriminering och normkritiska perspektiv. Hon har tidigare arbetat på bland annat Södertörns högskola, Linnéuniversitetet och på Antidiskrimineringsbyrån Uppsala. Som konsult har hon främst haft uppdrag i idéburna organisationer, inom kultursektorn och på högskolor.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motverka etnisk diskriminering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör jämlikhet, inkluderande bemötande och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om relationer, organisationer, normer, makt och mångfald. Hennes utbildningar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Motverka etnisk diskriminering!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar