Visa utbildning.se som: Mobil

Antirasistiskt ledarskap (e-utbildning)

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
Egen takt
3 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: oktober 2021 - Distans
   
Distans

Kursbeskrivning

Lär dig att leda antirasistiskt med trygghet och kompetens. Bli kraften som du själv har längtat efter och som dina medarbetare behöver!

Här är e-utbildningen i antirasistiskt ledarskap som du har längtat efter!

Vi går igenom teoretiska modeller, metodverktyg samt tidigare forskning och beprövad erfarenhet. Du höjer dina kunskapsnivåer genom inspelade föreläsningar, läsning och lyssning. Med reflektionsfrågor, övningar och quizz slipar du din ledarskapskompetens och sätter in kunskap i det sammanhang som är relevant för dig. 

Efter avslutad utbildning har du: 

 • Ökat din kunskap om rasism, mångfald, kränkande särbehandling och aktiva åtgärder
 • Utvecklats som antirasistisk ledare
 • Utökat din vokabulär kring rasism
 • Ökat din kunskap om minoritetsstress och ohälsa kopplat till rasism
 • Ökat din självinsikt och reflektionsförmåga
 • Lärt dig att förstå och hantera motstånd
 • Fått redskap för hur du kan motverka rasism på din arbetsplats eller organisation

Målgrupp

Den här kurser riktar sig till dig som leder jämlikhetsarbete, processer, arbetsmiljöförbättringar i företag och andra organisationer. 

Du som går den här kursen är troligtvis chef, ordförande, sitter i styrelse eller ledningsgrupp, är teamledare eller har en annan roll där du ansvarar för en grupp människor eller en förändringsprocess. 

Du är intresserad av att driva ett antirasistiskt jämlikhetsarbete på din arbetsplats, i din förening eller i din arbetsgrupp och vill vässa ditt ledarskap.

Kursinnehåll

Kursen tar bland annat upp: 

 • Antirasistiskt ledarskap 
 • Teoretiska modeller om rasism och vithetsnormer
 • Ledarskapsteorier
 • Lagar och konventioner mot rasism och diskriminering
 • Aktiva åtgärder, arbetsmiljö och hälsa
 • Bemötande och motstånd

Utöver kursens egna moment får ni också tips på externa resurser som berör området antirasism och ledarskap. 

Upplägg

Utbildningen innehåller 8 moduler som använder olika inlärningsmetoder - föreläsningar, filmer, texter, reflektionsfrågor, övningsuppgifter och quizz. Räkna med att lägga 30-60 minuter per modul. Du får också tips på fler resurser där du kan lära dig mer. 

Om ni är flera i en arbetsgrupp kan ni beställa varsin utbildning (mångdrabatt finns - se erbjudande!) och reflektera tillsammans efter föreläsningar och övningsuppgifter.

Utbildningen är helt baserad på e-learning och du gör varje modul i din egen takt. Du har möjlighet att ladda ned det mesta av kursmaterialet och har tillgång till plattformen under 3 månader. Efter genomförd kurs erhålls ett kursintyg. 

Erbjudande

Mängdrabatt:

5-9 licenser ger 10% rabatt

10-19 licenser ger 20% rabatt

20 eller fler licenser ger 30% rabatt

Kursledare

Anna Adeniji är en erfaren utbildare inom mångfalds- och jämlikhetsfrågor. Hon handleder  ledningsgrupper och utbildar arbetsgrupper inom både större och mindre organisationer och företag. Sedan 2020 är hon även konsult på Inclusion Academy. 

Anna Adeniji

”Vilken fantastisk föreläsning! Tack! Den blev så bra och så begriplig. Vi kommer att ha stor nytta av den nu när grupperna ska börja arbeta med sina handlingsplaner och med workshopen.”

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Antirasistiskt ledarskap (e-utbildning), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör antirasism, jämlikhet, inkluderande ledarskap och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om normer, makt och mångfald. Hennes kurser utmanar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Antirasistiskt ledarskap (e-utbildning)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Antirasistiskt ledarskap (e-utbildning) från Anna Adeniji, fyll i dina uppgifter: