Visa utbildning.se som: Mobil

Företagsanpassad – Grunderna i Minitab

Analysverkstan
Kort om utbildningen
4 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Minitab – grundkurs 

Minitab – grundkurs Kursen är en elektronisk utbildning för dig som nyligen har investerat eller funderar på att köpa mjukvaran Minitab. I utbildningen kommer vi att använda oss av Minitab version 17 men du som har version 16 kommer att känna igen dig i det mesta som visas.

Ett nytt program brukar betyda stor tidsåtgång och frustration för användaren. Du ska lära dig hur mjukvaran är uppbyggd, vilka funktioner som finns och vad ska man trycka på för att få fram det man söker efter. Information finns normalt sätt att få fram i form av långa, svårlästa instruktionsböcker, ofullständiga Youtube-klipp eller andra informations-källor. För dig som vill effektivisera inlärningen och komma igång att använda mjukvaran så snabbt som möjligt, är denna utbildning värdefull.

Om du redan kan använda statistiska metoder sedan tidigare så kommer du efter avslutad kurs att kunna genomföra dessa analyser i Minitab. Den här kursen kommer inte att gå igenom hur du tolkar varje enskild analys utan det finns andra kurser som vi erbjuder där du får lära dig specifika verktyg och metoder. Denna kurs är mer anpassad för att lära dig mer om själva mjukvaran och hur du kan bearbeta din data i programmet.

Kursen genomförs i form av inspelade filmer, beskrivande texter och bilder. Utöver detta så har vi infogat övningar som du som kursdeltagare uppmanas att utföra tillsammans med Analysverkstan. Detta betyder att du först tittar på en sekvens där vi visar hur du kan göra, upprepar exemplet själv och repeterar tills du känner dig bekväm.

Om man inte redan har Minitab, kan man ladda ner en gratis 30-dagarsversion på Minitabs hemsida, vilket ger möjlighet att tillämpa det man lärt sig omgående. Det är inget krav att du själv har mjukvaran för att genomföra denna kurs, men det underlättar inlärningen. Rekommendationen från oss på Analysverkstan är att kunskapen som du lär dig i våra utbildningar används omgående efter avslutad kurs samt underhålls över tiden. Kunskap är en färskvara och den ska du vara rädd om.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som nyligen har investerat eller funderar på att köpa mjukvaran Minitab.

Kursinnehåll

Ur innehållet:

  • Uppbyggnad av Minitab
  •  Lär dig hitta i programmet
  • Grundinställningar
  • Hjälpfunktioner
  • Olika grafer för sammanställning av data
  • Import av data från exempelvis Excel
  • Redigering av grafer
  • Export av text och grafer till exempelvis Word och PowerPoint
  • Demonstration av statistisk analys enligt följande:

– Kontroll av fördelning
– Styrdiagram
– Duglighetsstudier
– Hypotestest
– ANOVA/ANOM
– Regression
– Histogram
– Box-Plot
– Orsak-Verksan-Diagram

Investering

900 SEK exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsanpassad – Grunderna i Minitab, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Analysverkstan

Analysverkstan

Analysverkstan AB

Analysverkstan erbjuder utbildningar inom kvalitets- och verksamhetsutveckling. Vi erbjuder dokumenterade kvalitetsverktyg i form av elektroniska kurser med mycket konkurrenskraftiga priser. Vi skapar delaktighet i e-kurserna med hjälp av interaktivt kursmaterial, där variation av media är en viktig del för en...


Läs mer om Analysverkstan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Analysverkstan

Bäckgatan 2
73635 Kungsör

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagsanpassad – Grunderna i Minitab!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 44 recensioner.
Alla recensioner för arrangören