Inga recensioner än

Vaccinationskrav på arbetsplatsen

Allt om Juridik, Distans
Längd
Egen takt
Pris
2 900 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Längd
Egen takt
Pris
2 900 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Från 2 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Om kursen Vaccinationskrav på arbetsplatsen

- högaktuell uppdatering till arbetsgivare

Kan en arbetsgivare kräva av sina anställda att de vaccinerar sig? Faller ett sådant krav inom ramen för arbetsledningsrätten? Vad har anställda för rättsligt skydd? Får du fråga dina anställda om de är vaccinerade eller tänker vaccinera sig? Vilka avvägningar bör man ta hänsyn till i förhållande till grundlagen och diskrimineringslagen? Går det att omplacera eller säga upp en arbetsgivare som väljer att inte vaccinera sig? Vilket ansvar har arbetsgivaren om en anställd får biverkningar av vaccinet? Kursen utgår från företag i den privata sektorn och går igenom viktiga frågor att ställa innan ett sådant krav ställs på anställda.

I den här E-Learningskursen går föreläsaren igenom avvägningar som en arbetsgivare bör göra utifrån anställdas rättsliga skydd, innan ett vaccinationskrav ställs på anställda. Föreläsaren diskuterar avvägningen mellan arbetsgivarens intresse och arbetstagarens rätt till integritet och frihet. Genom att gå denna kurs blir du varse om potentiella konsekvenser som kan komma med ett vaccinationskrav.

Kurslängd: 33 minuter

Kursinnehåll

  • Grundlagen
  • Arbetsledningsrätten och arbetsmiljö
  • Diskrimineringslagstiftning
  • Att tänka på vid arbetssökande och tidsbegränsat anställda
  • Har en arbetsgivare rätt att fråga sina anställda om vaccination?
  • Omplacera eller uppsägning?

Video

Upplägg

Hur går du kursen?

När du beställer får du tillgång till vår utbildningsplattform där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

E-Learning är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Investering

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Kursledare

Vanessa von Zweigbergk, Partner & jurist , CvZ Juridik

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Vaccinationskrav på arbetsplatsen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Allt om Juridik
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Allt om Juridik ingår i koncernen Blendow Group och erbjuder digitala utbildningar och tjänster till företag gällande juridiska frågor i verksamheten. Med över 25 år i juridikbranschen finns nu ett komplett utbud i form av över 100 kurser att tillgå...

Läs mer om Allt om Juridik och visa alla utbildningar.

Highlights