Inga recensioner än

Skattemässig optimering

Allt om Juridik, Distans
Längd
Egen takt
Pris
2 900 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Längd
Egen takt
Pris
2 900 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Från 2 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Om kursen Skattemässig optimering

- planera ditt företagande och spara pengar

Vet du hur du ska planera företagets ekonomi för att undvika höga skattekostnader? Känner du till beskattningssystemen för aktiebolag och enskild firma samt hur du kan nyttja dessa på bästa sätt? Hur ska du tänka när du fördelar inkomst till familjen? Vet du bästa sättet att hantera egendom som tillhör företaget men framstår vara av privat karaktär?

I den här kursen ges en tydlig överblick av de skattemässiga och ekonomiska möjligheterna för dig som företagare. För att maximera din ekonomi är det viktigt att planera, bland annat genom att vara medveten om nivåer för löneuttag och att ta ut lön vid rätt tidpunkt på året samt hur du kombinerar lön med utdelning. Föreläsaren förklarar kvittningsmöjligheter, där du med enskild firma har större utrymme än om du haft aktiebolag. I den här kursen ges tips på hur du fördelar inkomst inom familjen och hur du utnyttjar reglerna om uttagsnivåer till din fördel. Föreläsaren går även igenom regler om transaktioner mellan dig och ditt företag och hur du ska tänka när du förvärvar tillgångar av privat karaktär i företaget.

Kurslängd: 82 minuter

Kursinnehåll

  • Beskattning egen firma och aktiebolag
  • Jordbruks- eller skogsfastighet utan verklig verksamhet
  • Ditt förhållande till företagets pengar
  • Resultatplanering – håll rätt nivå på löneuttag
  • Kvitta framtida förluster mot nutidens vinster
  • Fördela inkomst inom familjen
  • Transaktioner mellan dig och ditt företag

Video

Upplägg

Hur går du kursen?

När du beställer får du tillgång till vår utbildningsplattform där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

E-Learning är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Investering

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Kursledare

Bengt Åkesson, Advokat, Advokatfirman Lindenlaw

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skattemässig optimering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Allt om Juridik
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Allt om Juridik ingår i koncernen Blendow Group och erbjuder digitala utbildningar och tjänster till företag gällande juridiska frågor i verksamheten. Med över 25 år i juridikbranschen finns nu ett komplett utbud i form av över 100 kurser att tillgå...

Läs mer om Allt om Juridik och visa alla utbildningar.

Highlights