Visa utbildning.se som: Mobil

GDPR: ett år senare

Allt om Juridik
Kort om utbildningen
Egen takt
2 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

- uppdateringar och viktiga lärdomar

Den 25 maj 2018 trädde EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och ersatte den svenska personuppgiftslagen. Det innebar stora förändringar för alla som behandlar personuppgifter – vilket i princip alla företag gör på ett eller annat sätt.

I vår digitala kurs går Maria Lindegård Eiderholm igenom vad GDPR och svensk kompletteringslagstiftning har inneburit, de rapporter som Datainspektionen presenterat, de ärenden som Datainspektionen har arbetat med sedan GDPR trädde ikraft samt några av de administrativa sanktionsavgifter som utfärdats i Europa hittills.

Kursen ger dig praktisk information om vad GDPR innebär och ger dig den kunskap som behövs för att fortsätta ditt arbete externt samt internt med efterlevnaden av GDPR, kunskap om hur du ska hantera personuppgiftsincidenter samt ger dig praktiska råd om hur personuppgifter ska hanteras på webbplatser, sociala medier och för molntjänster.

Om du påbörjade ditt företags efterlevnad av GDPR ska du även i fortsättningen se till att GDPR-säkra framtida projekt och avtal!

Kurslängd: 80 minuter

Kursinnehåll

  • Dataskydd i det dagliga arbetet.
  • Personuppgiftsansvaret.
  • Information till de registrerade.
  • Lagring av personuppgifter.
  • Gallring och avidentifiering av uppgifter.
  • Webbplatser och sociala medier.
  • Personuppgiftsincidenter.
  • Datainspektionens rapporter.
  • Administrativa sanktionsavgifter i Polen och Frankrike.
  • Datainspektionens tillsyn 2019-2020.
  • EDPB – European Data Protection Board.

Video

Upplägg

Hur går du kursen?

När du beställer får du tillgång till vår webbTV-tjänst BG Play där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

BG Play är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Investering

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Kursledare

Maria Lindegård Eiderholm Advokat & delägare, Advokatfirman Lindberg & Saxon

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR: ett år senare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Allt om Juridik

Allt om Juridik-logga

Allt om Juridik ingår i koncernen Blendow Group och erbjuder digitala utbildningar och tjänster till företag gällande juridiska frågor i verksamheten. Med över 25 år i juridikbranschen finns nu ett komplett utbud av E-Learningkurser att tillgå för hela företaget som...


Läs mer om Allt om Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Allt om Juridik

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar