Visa utbildning.se som: Mobil

Dataskyddsförordningen GDPR

Allt om Juridik
Kort om utbildningen
Egen takt
2 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

- hantera personuppgifter på rätt sätt

Den 25 maj 2018 trädde EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft och ersatte den svenska personuppgiftslagen. Det innebär stora förändringar för alla som behandlar personuppgifter – vilket i princip alla företag gör på ett eller annat sätt. Kundregister, e-postadresser och uppgifter om anställda är alla exempel på vad som räknas som personuppgifter.

I vår digitala kurs går Maria Lindegård Eiderholm igenom den nya dataskyddsförordningen och de nya krav som regleringen fört med sig.

Kursen ger dig praktisk information om vad GDPR innebär och ger dig den kunskap som behövs för att kunna efterleva reglerna.

Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet i dessa frågor, har redan börjat granska företag och deras hantering av personuppgifter. Har du inte säkrat ditt företags efterlevnad ännu så är det hög tid att börja nu!

Kurslängd: 100 minuter

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

  • Reglering och tillsyn
  • Vad är en personuppgift?
  • Behandling av personuppgift
  • Aktörer
  • Den nya dataskyddsförordningen
  • Skärpta sanktioner
  • Checklista för tillåten behandling
  • Förutsättningar för personuppgiftsbehandling
  • Informationskrav om hur uppgifterna används
  • Den registrerades rättigheter
  • Överföring av personuppgifter till ett annat land
  • Viktiga nyheter med dataskyddsförordningen
  • Hur förbereder man sig som företag?
  • Bevaring av personuppgifter
  • Säkerheten vid behandling av personuppgifter
  • Personuppgiftsincidenter
  • Dataskyddsombudet
  • Praktiska råd och frågestund ur ett företagsperspektiv

Video

Upplägg

Hur går du kursen?

När du beställer får du tillgång till vår webbTV-tjänst BG Play där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

BG Play är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Investering

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. Du får även tillgång till en checklista inför GDPR. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Kursledare

Maria Lindegård Eiderholm Advokat, Advokatfirman Lindberg & Saxon

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Dataskyddsförordningen GDPR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Allt om Juridik

Allt om Juridik-logga

Allt om Juridik ingår i koncernen Blendow Group och erbjuder digitala utbildningar och tjänster till företag gällande juridiska frågor i verksamheten. Med över 25 år i juridikbranschen finns nu ett komplett utbud av E-Learningkurser att tillgå för hela företaget som...


Läs mer om Allt om Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Allt om Juridik

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar