Inga recensioner än

Bolagsstämma: närvara på distans

Allt om Juridik, Distans
Pris
795 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Pris
795 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Från 795 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Om kursen Bolagsstämma: närvara på distans

- nya regelverk efter Covid-19

En bolagsstämma ska hållas inom sex månader från utgången av varje räkenskapsår på orten där styrelsen har sitt säte. Under pandemin blev det svårt att upprätthålla den årliga stämman på grund av rekommendationerna om social distansering, särskilt för riskgrupper. Trots pandemin lättades inte kravet på tid och rum för stämmen, men genomförandet underlättades med vissa undantagsregler som gäller till och med 31 december 2021, men kan komma att förlängas.

Föreläsaren går igenom ordinarie reglering, de tillfälliga undantagen samt vilken lagstiftning som berörs av detta. Undantagen handlar framför allt om insamling av fullmakter, poströstning, stämma via elektronisk uppkoppling och att styrelse får besluta att andra än aktieägare kan få följa förhandlingarna vid stämman.

Kurslängd: 16 minuter

Kursinnehåll

  • Lag (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor och lagstiftning som berörs
  • Bolagsstämma och föreningsstämma och dess huvudregler
  • Undantag för bolagsstämma
  • Undantag för föreningsstämma för ekonomisk förening och bostadsrättsförening
  • Begränsa deltagande stämma

Upplägg

Hur går du kursen?

När du beställer får du tillgång till vår utbildningsplattform där du kan gå den digitala kursen – så många gånger du vill under ett helt år!

E-Learning är enkelt, snabbt och fungerar överallt – på din smartphone, surfplatta och dator.

Investering

Vad ingår vid beställning?

Vid beställning får du tillgång till videon samt tillhörande Powerpoint. När du gått kursen får du dessutom ett kursintyg.

Kursledare

Vanessa von Zweigbergk, Partner & jurist, CvZ Juridik

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bolagsstämma: närvara på distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Allt om Juridik
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Allt om Juridik ingår i koncernen Blendow Group och erbjuder digitala utbildningar och tjänster till företag gällande juridiska frågor i verksamheten. Med över 25 år i juridikbranschen finns nu ett komplett utbud i form av över 100 kurser att tillgå...

Läs mer om Allt om Juridik och visa alla utbildningar.

Highlights