Visa utbildning.se som: Mobil

Utbildning i Bekräftande samspel-Ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
2 dagar
3 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-04 09:00 - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning i Bekräftande samspel-Ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram

Akademi Magelungen bjuder tillsammans med familjebehandlaren Dan Forsström in till en tvådagarsutbildning i mentaliserings- och anknytningsbaserade föräldraprogrammet Bekräftande samspel.

Utbildningen vänder sig till familjebehandlare och socialarbetare som i sitt arbete möter och arbetar med föräldrar, barn och ungdomar – i föräldragruppsverksamhet eller i enskild familjebehandling.

Föräldraprogrammet

Föräldraprogrammet bygger på Dan Forsströms bok Bekräftande Samspel, vilken ges ut i augusti 2019 via Humanistiska Förlaget.

Bekräftande samspel är ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram i syfte att öka den trygga relationer i familjen.

Tankarna och idéerna i programmet syftar till att öka det lyhörda föräldraskapet vid konflikter och känslomässiga avstånd mellan föräldrar och barn – till förmån för att nå varandra bättre i familjen och att reparera anknytningsbrott mellan föräldrar och barn.

Metodik

Programmet används i form av föräldragruppsverksamhet som i enskild familjebehandling.

I utbildningen kommer grunderna för metodiken presenteras såväl som det praktiska fotarbetet: Hur det kan gå till att arbeta med programmet dels i föräldra-gruppsverksamhet, dels i enskilt föräldrastöd och familjebehandling.

Kursledare

Dan ForsströmDan Forsström, är familjebehandlare i Stockholms stad. Han är utbildad socionom och vidareutbildad i systemisk och anknytningsbaserad familjeterapi.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning i Bekräftande samspel-Ett mentaliserings- och anknytningsbaserat familjeprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Jag upplever att vi kommit varandra närmre i hela familjen. Jag förstår mina barn bättre, läser av situationer och sinnesstämningar lättare. Från att ha sett mina barns beteende som källa till konflikter som jag behövde hjälp att hantera, ser jag nu bara mina barn. Problemet var hela tiden jag.”

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som fungerar, vill vi höja kompetensen inom socialtjänst, skola och psykiatri. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av föreläsningar,...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området