Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Oro och ångest hos barn

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
3 timmar
1 295 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-30 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2020-09-29
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Att barn är rädda och oroliga ibland är naturligt. Det tillhör uppväxten och är en del av att vara människa. Men när barnens oro blir så obehaglig att den hindrar dem från sådant som är bra och viktigt för deras hälsa och utveckling, som till exempel sömn, skola och sociala kontakter, är det något vi behöver hjälpa dem med.
De barn som även upplever ångest behöver hjälp att hantera den så de kan leva ett så utvecklande och meningsfullt liv som möjligt. Oro visar sig på olika sätt hos olika barn. Vissa är ofta ledsna, vissa har svårt att somna medan andra blir mer bråkiga. Barn oroar sig också över olika saker. Vi behöver anpassa vårt bemötande och våra insatser beroende på om det barnen oroar sig över är ett reellt hot som de eller vuxna i deras omgivning kan och bör göra något åt eller om de oroar sig över
I denna kurs får du grundläggande kunskap om orsaker till och behandling av oro och ångest hos barn och unga. Innehållet är baserat i den evidens och forskning som finns kring KBT – behandling av ångest och oro hos barn och unga.

Med denna kunskap som bas får du konkreta verktyg i:

– Att kartlägga barnens oro
– Att fånga upp barns oro i ett tidigt skede så att den inte leder till ökad psykisk ohälsa eller andra problem.
– Att bemöta barns oro olika beroende på barnets livsomständigheter, graden av barnets oro samt det som barnet oroar sig över.
– Att prata med barn om svåra ämnen utan att öka onödig oro
– Att träna barn i att hantera sin oro och ångest på ett effektivt sätt

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Anmäl dig som vanligt så kommer en länk till din e post som tar dig till sändningen. Den Websända utbildningen sker 9-12 5 maj. Du kommer som deltagare ha möjlighet att ställa frågor och kommentera.

Tid & plats

Datum
05 maj

Tid
9.00-12.00 Utbildningen Websänds

Kursledare

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Oro och ångest hos barn, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Under våren kommer vårat utbud att websändas. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss! Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Oro och ångest hos barn!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar