Visa utbildning.se som: Mobil

KBT för Skolkuratorer 2020

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
2 terminer
28 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

KBT för Skolkuratorer 2020

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbete hälsofrämjande och förebyggande. Denna utbildning är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc.

Tidigare kursdeltagare om kursen:

”Föreläsningarna går att översätta i praktiken, stort tack!”

”Förutom bra innehåll så är det värdefullt att ha kurskamrater i samma yrkesroll”

Video

Upplägg

Vårtermin 2020: 4 mars 18 mars 1 april 15 april 29 april 13 maj 27 maj 10 juni Hösttermin 2020: 26 aug 9 september 23 september 7 oktober 21 oktober 4 november 18 november. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Tid & plats

Datum
04 mars - 18 november

Tid
9.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Magelungens lokaler, Bondegatan 35

Mat & logi

Frukost & pausfika ingår. Lunch intas på stan. Matlåda går också att värma på plats.

Kursledare

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT för Skolkuratorer 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som fungerar, vill vi höja kompetensen inom socialtjänst, skola och psykiatri. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av föreläsningar,...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KBT för Skolkuratorer 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar