Visa utbildning.se som: Mobil

KBT ABC introduktionskurs

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
2 dagar
3 700 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

KBT ABC introduktionskurs

Ibland blir det mycket och rentav rörigt när vi möter människor i olika behandlingssituationer. Vad ska vi prioritera? Hur ska vi förstå detta? Vilka interventioner är lämpligast? KBT har evidens och hjälper oss att skapa struktur och en röd tråd i behandlingen.

Beteendeanalysen är en central del i att arbeta med KBT. Inlärningsteorin ger dig förklaringar till varför vi gör som vi gör och hur du kan hjälpa människor till förändring.
För att kunna använda KBT effektivt behöver du behärska beteendeanalys och kunna applicera den i ditt dagliga arbete.

Målgrupp

Elevhälsa, Hälso -och sjukvård, Arbetsterapeut, Boendestöd, Fältarbete eller annat motsvarande människovårdande yrke.

Kursinnehåll

Under den här tvådagarskursen får drillas du i beteendeanalys och får tips på hur du kan använda dig av detta verktyg i din arbetsvardag. Teorin bakom gås igenom men framför allt övar du på att använda beteendeanalys på exempel från din vardag. Under de två dagarna får deltagarna också lära sig om andra vanliga metoder och verktyg inom KBT.

Exponering, hemuppgifter, beteendeexperiment, att arbeta med värderingar och mål samt att använda sig av positiv förstärkning för att arbeta mot förändring.

Detta är en introduktionskurs är för dig som som vill börja med KBT i ditt jobb.

Upplägg

2 dagars utbildning dagtid Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning. Det är möjligt att skicka ersättare vid förhinder.

Tid & plats

Datum
20 februari - 21 februari

Tid
09.00-16.00

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Magelungens lokaler Bondegatan 35 i Stockholm

Mat & logi

Fika finns i paus.

Kursledare

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT ABC introduktionskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som fungerar, vill vi höja kompetensen inom socialtjänst, skola och psykiatri. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av föreläsningar,...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KBT ABC introduktionskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar