Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Hur kan distansundervisning för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar utformas?

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
3 timmar
1 295 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-29 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2020-09-28
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Hemundervisning har blivit en ofrivillig verklighet för många skolor i och med situationen med det nya Coronavirusets spridning. Detta ställer skolpersonal, elever och familjer inför en ny situation som vi inte har erfarenhet av tidigare. Mycket av de strukturer i skolan som vanligtvis bidrar med förutsägbarhet och stöd för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) riskerar försvinna när hela eller delar av undervisningen sker på distans
Hur kan vi säkerställa att utbildning på distans ger det stöd som elever med NPF, som autism och ADHD, behöver? Och hur kan det stödet se ut? Kan den digitala undervisningen till och med bli en tillgång för elever med NPF?

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Akademi Magelungen erbjuder en webbsänd halvdagsutbildning som tar avstamp i en grundförståelse kring hur den specifika funktionsnedsättningen hos eleven påverkar möjligheterna att tillgodogöra sig distansundervisning. Utbildningen ger konkret vägledning i hur du som personal i skolan kan göra för att undervisningen ska bli begriplig och meningsfull för eleven.

Anmäl dig som vanligt så kommer en länk till din e post som tar dig till sändningen. Den Websända utbildningen sker 9-12 23 april. Du kommer som deltagare ha möjlighet att ställa frågor och kommentera.

Tid & plats

Datum
23 april

Tid
9.00-12.00

Kursledare

Kursledare:

Malin Khoso är leg psykolog & leg psykoterapeut på Magelungen. Hon har tidigare arbetat på BUP´s specialistenhet för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Malin handleder idag personal inom skola och socialt arbete i att skapa trygga och inkluderande miljöer för barn med NPF. Malin föreläser om AST och hur man kan göra anpassningar som ökar chansen för att personerna med AST får en hanterbar och begriplig skoltillvaro. Malin har varit med och tagit fram hjälpmedlet Samtalskort för personer med Autismspektrumtillstånd (AST).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hur kan distansundervisning för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar utformas?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Under våren kommer vårat utbud att websändas. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss! Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hur kan distansundervisning för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar utformas?!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar