Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande KBT-utbildning

Akademi Magelungen
Kort om utbildningen
13, 14 15 november Samt 27, 28, 29 november. Dagtid 9-16.
11 950 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Grundläggande KBT-utbildning

På denna utbildning lär du dig grundläggande kunskaper om KBT. Du får verktyg för att analysera beteenden, tankar och känslor samt konkreta tekniker och metoder för att hjälpa människor till förändring.

Målet är att du ska bli bättre på att förstå ditt eget och andras handlande och genom detta förbättra ditt sätt att arbeta med förändring.

Kognitiv beteendeterapi är ett målinriktat arbetssätt där du lär dig att analysera och försöka förstå varför vi gör som vi gör. Du övar också på att se sambanden mellan egna upplevelser av händelser, kroppsliga reaktioner och handlingar och hur dessa i sin tur påverkar dig och hur du gör.
– Det handlar om att använda grundläggande inlärningsteori för att förstå varför människor fortsätter med saker som de själva uppenbart mår dåligt av, eller som frustrerar omgivningen. Vi arbetar med att synliggöra hur det egna handlandet påverkar omgivningen, säger Petter Marklund, kursledare på Akademi Magelungen.

Många års erfarenhet

Magelungen har många års erfarenhet av att hjälpa utsatta barn och ungdomar och deras familjer. För att kunna hjälpa de människor vi möter till positiv förändring, måste vi klara av att skapa allians med dem. Genom ett gott bemötande och en fungerande arbetsallians lär vi dem att bli medskapare till sin egen förändring.

Föreläsningar varvas med praktiska övningar. Material till övningarna hämtas från deltagarnas vardag/arbetsliv med klienter, elever, patienter och medarbetare.

Kursinnehåll

  • Introduktion till inlärningspsykologi.             
  • Varför gör vi som vi gör? Hur kan man med hjälp av inlärningsteori förklara människors agerande?
  • Genomgång av den kognitiva triaden – tanke, känsla, handling. Hur hänger de ihop och hur påverkar de varandra?
  • Samtal som kan förändra – hur du använder samtalet som verktyg för förändring.
  • Att skapa allians med människor du möter i ditt arbete. Utan allians blir förändring svår att uppnå. Vi går igenom metoder för hur du kan bli bättre på att skapa allians.
  • Hur kan du som yrkesperson agera för att underlätta samt sätta igång positiv förändring hos de personer du möter i din vardag?
  • Vad styr och vidmakthåller problematiska beteenden?
  • Hur kommer det sig att konflikter uppstår med vissa och inte andra? Varför urartar en del samtal i bråk?
  • Uppmärksamhetsprincipen.

Kursledare

Anna MautnerAnna Mautner, legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) i kognitiv beteendeterapi, föreläser och jobbar med utveckling på Magelungen. Hon har även erfarenhet av behandlingsarbete med kognitiv beteendeterapi för vuxna.

Peter FribergPeter Friberg, är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Magelungen. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik. Peter har också tidigare arbetat som organisationskonsult och med förändring av verksamheter.

Petter MarklundPetter Marklund, familjeterapeut på Magelungen med inriktning KBT och Mentaliseringsbaserat arbete.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande KBT-utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
Bra balans mellan samtal och teori
Kursdeltagare
(5)
Kunniga föreläsare, förtroendeingivande
Kursdeltagare
(5)
Innehållet är användbart i jobbet, gott fika också!

Akademi Magelungen

Akademi Magelungen

Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet och kunskap om vad som fungerar, vill vi höja kompetensen inom socialtjänst, skola och psykiatri. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av föreläsningar,...


Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademi Magelungen

Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören