Visa utbildning.se som: Mobil

NVivo för Windows

Alfasoft
Kort om utbildningen
2 dagar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Engelska

Kursbeskrivning

Lär er använda NVivo korrekt!

Observera att kursdatum och plats planeras tillsammans med er för att passa ert schema.

Få den kunskap och övning som behövs för ert NVivo-projekt med en av våra företagsanpassade NVivokurser. Ni får både teoretisk kunskap och övning i NVivo, på såväl övningsdata som era egna data (om ni vill).
Våra kurshållares gedigna erfarenhet inom kvalitativ analys garanterar att även metodfrågor kan lösas. Observera att innehållet kan variera då kursen anpassas efter just era behov.

Målgrupp

Kursen riktar sig till personer/organisationer som ska börja använda eller använder NVivo. Det är också ett ypperligt tillfälle om man är i planeringsstadiet för att göra kvalitativa analyser av sin data.

Eftersom det är en företagsanpassad kurs blir relevant för just er organisation.
Observera att kursdatum och plats planeras tillsammans med er för att passa ert schema.

Kursinnehåll

Nedan är ett generellt kursinnehåll baserat på våra öppna kurser. Eftersom detta är en företagsanpassad kurs kan innehållet komma att variera efter era behov. Kursen är ”hands-on” och målet är att ge er den information och övning ni behöver för att komma igång med ditt projekt.
Observera att kursdatum och plats planeras tillsammans med er för att passa ert schema.

Dag ett: Grunderna i NVivo för Windows

Dag 1 är för alla - oavsett om ni använder Pro eller Plus-versionen.

Med hjälp av övningsdata skapar ni ett projekt i NVivo och arbetar med textdata (Word-dokument och PDF-filer). Ni kommer att introduceras till principerna för effektiv kodning, grundläggande ”queries” och visualiseringar. Vi kommer också att introducera er i grunderna för att arbeta med demografiska eller andra variabel-data i NVivo. Under eftermiddagen är tid planerad för att ni ska kunna träna med ditt eget projekt.

Dag två: Fördjupning i NVivo

På den andra dagen tittar vi på andra typer av källor, inklusive enkätdata (data set). Vi utforskar tre olika ”mapping tools” i NVivo och fler sätt att arbeta med frågor, inklusive ”matrix coding query” för att utforska mönster i er data och kodning. Vi avslutar med en demonstration av ”automated insights” och sociogramfunktionerna som finns i Plus-versionen. Vi använder övningsdata under hela kursen, och allokerar sedan tid under eftermiddags-sessionen för er att träna med era data.

Upplägg

Kursen är företagsanpassad på-plats-kurs och kursinnehållet kan därför variera. Kursen genomförs i Windowsmiljö och språket på kursen är engelska. Inför kursen installerar alla deltagare NVivo på sina datorer. 

Observera att kursdatum och plats planeras tillsammans med er för att passa ert schema.

Tid & plats

Kursdatum och plats planeras tillsammans med er så att kursen passar in i ert schema.

Investering

Priset inkluderar samtliga kostnader som resor, logi och material.

Observera att kursdatum och plats planeras tillsammans med er för att passa ert schema.

Kursledare

Vi har som krav att våra kurshållare ska ha gedigen personlig erfarenhet inom kvalitativ analys, och dessutom kunna NVivo utan och innan. Vi jobbar därför tillsammans med producenten av NVivo och använder bara kurshållare med tillräcklig kompetens.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om NVivo för Windows, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Alfasoft

Alfasoft

Med 30 års erfarenhet av mjukvaror

Alfasofts målsättning är att vara den självklara leverantören av utvalda program och den partner som bäst bidrar till att dessa verktyg främjar tillväxt, utveckling och konkurrenskraft hos våra kunder. Vi har 30 års erfarenhet av vetenskapliga och tekniska mjukvaror. Alfasoft®...


Läs mer om Alfasoft och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Alfasoft

Kyrkogatan 24
411 15 Göteborg Västra Götaland

 Visa telefonnummer