Visa utbildning.se som: Mobil

HR i ledningsgruppen

Advantum Kompetens AB
Kort om utbildningen
2 dagar
14 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-18 - Stockholm
Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-11-18  
14 700 SEK
2020-05-27  
14 700 SEK

Kursbeskrivning

HR i ledningsgruppen

Få HR att bli tongivande i ledningsgruppens arbete

Alla frågor är HR-frågor. Det är i alla fall väldigt få frågor som inte har något HR-perspektiv. Med andra ord handlar HR i ledningsgruppen ofta om att få ett gemensamt synsätt på HR-arbetet – vad vi menar med HR-frågor och på vilket sätt vi gemensamt i ledningsgruppsrollen ser på vårt uppdrag.

Utbildningen HR i ledningsgruppen ger dig kunskap och trygghet i ledningsgruppsarbetet med ett tydligt strategiskt HR-perspektiv. Att få kunskaper att kunna omvandla och analysera frågor och diskussioner till ekonomiska termer och göra kopplingar till HR:s ansvarsområden.

TIPS! 

Vi kan även skräddarsy den här utbildningen. Vi tar fram en anpassad utbildning för era behov och utgår från era förutsättningar. Kontakta oss med en intresseanmälan för mer information. 

Målgrupp

Kursen riktar sig till HR-ansvariga som vill stärka sin förmåga att arbeta strategiskt och målinriktat utifrån HRs perspektiv i ledningsgruppen. Erfarenhet av HR-arbete är en grundförutsättning och viss erfarenhet av ledningsgruppsarbete är önskvärt men ej ett krav.Utbildningen riktar sig även till HR-ansvariga som är på väg in i en ledningsgruppsroll.

Kursinnehåll

 • Ledningsgruppen som arena
 • Att hitta rätt frågor för beslut och påverkan
 • Rollfördelning och synen på HR-frågorna i ledningsgruppen
 • Ledningsgruppsarbetets olika mognadsfaser
 • Strategisk HR och strategiska HR-frågor - ett grundsynsätt
 • Att höja nivån och synsättet på HRs roll
 • Konsten att analysera strategier och affärsmål
 • Att omvandla strategier och mål till HR-frågor
 • Att räkna och hitta ekonomiska argument
 • Scenarioanalys
 • Argumentation och bevisföring för att nå fram
 • Att hantera invändningar
 • Vikten av att vara proaktiv
 • Att sälja in en lösning och övertyga

Kommentar från deltagare

"Efter utbildningen har jag använt mig mycket av de retoriska knepen i ledningsgruppspresentationer. Har också haft stor nytta av att kostnadsuppskatta olika insatser av HR-karaktär."

”Utrymme för bra diskussioner och mycket praktiska övningar!”

Video

Advantum Kompetens erbjuder utbildningar inom ledarskap, kommunikation, medarbetarskap, pedagogik och HR. Vår affärsidé är att leverera effektiva utbildningar med bestående resultat.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om HR i ledningsgruppen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anna
(5)
Efter utbildningen HR i ledningsgruppen, har jag använt mig mycket av de retoriska knepen i ledningsgruppspresentationer. Har också haft stor nytta av att kostnadsuppskatta olika insatser av HR-karaktär.
Jakob
(5)
Jag gick utbildningen för att få en ökad förståelse för ledningsgruppens arbete samt olika processer och jag är jättenöjd. Särskilt bra var pedagogiken och utbytet av erfarenheter från andra företag och organisationer, problemen är de samma och man kan hjälpa varandra att hitta nya sätt att lösa dem på.
Camilla Dahlbom
(4)
Det var en trög start med en presentation av oss deltagare. Jag tycker att det skulle ha varit mer utrymme för hur man ska omvandla verksamhetens/affärsplan till HR frågor. Den ekonomiska delen av kursen var faktiskt riktigt dålig, behövdes inte i det här sammanhanget. Det var ju inte HR relaterat, den delen hoppades över. Kurslitteraturen v...
Visa mer

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens är experter på effektivt lärande. Vi utbildar i ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, pedagogik, medarbetarskap och inom HR-området. Vårt öppna program finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och våra företagsinterna lösningar levererar vi över hela landet.  Totalt är vi över...


Läs mer om Advantum Kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Advantum Kompetens AB

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
HR i ledningsgruppen
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 221 recensioner.
Alla recensioner för arrangören