Visa utbildning.se som: Mobil

Att leda på distans – företagsanpassad utbildning

Advantum Kompetens AB
Kort om utbildningen
Anpassat
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning i att leda på distans

Distansledarskap – stärk din roll som ledare på distans

Att arbeta på distans är idag allt vanligare. Vad gäller rent avtalsmässigt? Vad bör man som ledare tänka på för att få ett bra arbetssätt på distans? Hur får man kommunikationen tydlig och effektiv? Detta och många andra frågor tas upp under utbildningen Att leda på distans.

Att leda på distans är en ledarskapsutbildning för dig som har medarbetare inom eller utom landets gränser som inte alltid är på plats på det fysiska kontoret. Målet med utbildningen är att du som kursdeltagare ska få kunskaper och konkreta verktyg för att stärka din egen ledarroll i distansledarskap.

Under ledarskapsutbildningen får du praktiska verktyg för din vardag som nybliven chef och du får konkreta tips och arbetsmetoder att använda på hemmaplan. Du arbetar med dina kurskamrater i intensiva pass och avslutar momenten med att reflektera över på vilket sätt du själv behöver ta till dig kunskapen på hemmaplan och på vilket sätt de olika verktygen passar in i den egen personliga utvecklingsplan.

Under kursen kommer du få en genomgång av grundteorier inom ledarskap med fokus på distansledarskap, kommunikationsteorier, motivationsteorier samt regelverk kring arbetsmiljö och lagstiftning vad gäller distansarbete samt det Europeiska ramavtalet för distansarbete. Under dag två arbetar vi även med ett webbforum för att träna kommunikation på distans i ett fiktivt case.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är formell chef på distans eller för dig som är projektledare som har en grupp som jobbar på distans. Inga specifika förkunskaper krävs, men utbildningen är riktad till personer i någon form av chefs- eller ledarroll.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

 • Ledarrollen generellt och på distans
 • Spelregler för distansarbete
 • Det Europeiska ramavtalet för distansarbete
 • Vad bör vara tydligt och avtalat?
 • Policy och ramverk
 • Att vara tydlig i sin kommunikation – än viktigare på distans
 • Målstyrning och uppföljning på distans
 • Att lyssna in budskap och signaler
 • Tydlig feedback och återkoppling
 • Frågor och frågemetodik – påverkan och informationsinsamling
 • Motivation och teamets utveckling
 • Konsten att använda telefon och webb
 • Träning i fiktivt case med webbforum ”på distans”

Video

Advantum Kompetens erbjuder utbildningar inom ledarskap, kommunikation, medarbetarskap, pedagogik och HR. Vår affärsidé är att leverera effektiva utbildningar med bestående resultat.

Upplägg

Kursen Att leda på distans är upplagd så att fakta och teori varvas med praktiska övningar, reflektions- och diskussionspass. Du sätter ditt eget mål för utbildningen i det förberedande material som du får innan utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda på distans – företagsanpassad utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens AB

Advantum Kompetens är experter på effektivt lärande. Vi utbildar i ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, pedagogik, medarbetarskap och inom HR-området. Vårt öppna program finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och våra företagsinterna lösningar levererar vi över hela landet.  Totalt är vi över...


Läs mer om Advantum Kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Advantum Kompetens AB

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att leda på distans – företagsanpassad utbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 221 recensioner.
Alla recensioner för arrangören