Visar 1-25 av 120 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 120 träffar
1
2
3
4
5

Vem bör gå en excelkurs?

Om man vet hur man på bästa sätt kan utnyttja de funktioner som finns i excel förenklas arbetet avsevärt. Excel är ett otroligt användbart program som kan effektivisera arbetet och skapa smarta lösningar på problem som man stöter på. Den som lär sig rätt från början har störst chans att kunna maximera nyttan av att arbeta med programmet. Det kan handla om allt ifrån att du behöver analysera stora mängder data till att du behöver en grundkurs i hur man skapar kalkyler eller diagram. Oavsett vad kan en excelkurs vara lösningen som underlättar ditt arbete.

Målgrupp

En excelkurs är till för dig som arbetar med ekonomi eller siffror. Den riktar sig till dig som behöver effektivisera ditt arbete med excel och som behöver vägledning i alla de verktyg, funktioner och formler som finns att tillhandahålla.

Olika typer av excelkurser:

Excelkurser finns på alla olika nivåer för att alla ska få ut det mesta av en utbildning. De fyra huvudinriktningar som finns är:
• Grundläggande excel
• Fortsättningskurs i excel
• Excel för självlärda
• Avancerad excel

Vanligt innehåll:

Grundläggande excel: Vi är alla nybörjare någon gång. Men då är det viktigt att man lär sig att använda excel på rätt sätt för att verkligen förstå hur man kan utnyttja programmets fulla kapacitet. En excelkurs är ett perfekt sätt att komma igång med sitt arbete i excel. Det kan handla om att skapa kalkyler och diagram men även hur man kan formatera tal och skapa snygga rapporter.

Fortsättningskurs i excel: Har du en gång lärt dig grunderna i excel är det dags för dig att utveckla dig vidare för att verkligen kunna utnyttja allt som excel har att erbjuda. Genom en excelkurs får du praktiska tips och tricks och lär dig exempelvis att sammanställa 3D-kalkyler och skapa pivottabeller.

Excel för självlärda: Excel är ett pedagogiskt system som man ibland har lärt sig utan att ha gått en kurs. En excelkurs kan här hjälpa att effektivsera arbetet i excel och se till att man maximerar nyttan. Funktioner och formler blir tydligare och det blir lättare att arbeta med kalkylens utseende och form.

Avancerad excel: Om du är en van användare av excel kan det vara dags att ta det sista steget mot att hantera excel helt problemfritt. En avancerad excelkurs är då ett utmärkt sätt att få en genomgång i alla de avancerade funktioner som finns i excel. Det handlar främst om att börja använda excel på en ny nivå där du lätt genomför avancerade prognoser och analyser. Pivottabeller, makro och konsolidering är några av de områden där du kommer att öka din kunskap och effektivitet.

Excelkursens upplägg:

Plats: En excelkurs är främst öppen eller företagsanpassad. De sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats.

Format: När du går en excelkurs är upplägget oftast pedagogiska praktiska övningar där man går igenom hur man kan arbeta praktiskt med excel. Även vid teoretiska kurser värvas oftast genomgångar med övningar.

Längd: Längden på en excelkurs är oftast mellan en dag till en vecka beroende på utbildningens omfattning. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa dem i din takt.


Distansutbildning / E-learning

Det finns distansutbildningar inom Microsoft Excel för dig som hellre vill läsa på egen hand.

» Distansutbildningar i Microsoft Excel

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer