Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Projektledarcertifiering PRINCE2® Foundation eLearning Basic (inkl certifiering)

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
Börja när du vill
5 500 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

PRINCE2® Foundation Basic eLearning inklusive certifiering


Vill du studera PRINCE2 projektledning i egen takt och välja den tid på dygnet som passar dig bäst? Då är den här kursen PRINCE2 Foundation eLearning allt du behöver för att få ta PRINCE2® Foundation certifiering. Du studerar med stöd från oss och förbereder dig inför certifieringen.

PRINCE2® Foundation Basic eLearning är utbildningen för dig som regelbundet deltar i PRINCE2-miljöer, jobbar som projektledare och vill satsa på en karriär i PRINCE2-miljö eller är intresserade av projektledning med PRINCE2-metoden.

Kursen PRINCE2 Foundation behandlar de grundläggande principerna inom PRINCE2:s projektstyrningsmetoder.

PRINCE2 Foundation är på grundnivå och ger deltagarna en introduktion till projektledningsmetoden PRINCE2. Kursen ger tillräckligt med information för att alla som arbetar med PRINCE2 ska förstå sina roller och ansvarsområden och även förstå hur metoden tillämpas i projekt. Efter kursen får deltagarna möjlighet att certifieras i PRINCE2 Foundation, som ingår i denna kurs.

PRINCE2 självstudie lösningar

Vi erbjuder två PRINCE2 Foundation eLearning-kurser: en "Basic" och en "Premium" -kurs.

Skillnaden mellan Basic och Premium är att Basic innehåller enbart ett stort antal testprov frågor och förklaringar, som man kan öva på, men inget fallstudie eller fördjupande förklaringar.

Premium innehåller övningsfrågor, men även en interaktiv kurs för att bättre förstå PRINCE2 och kunna tillämpa PRINCE2 på arbetsplatsen, förutom att den hjälper dig klara proven. 

Premium eLearning-kursen erbjuder en mer praktisk inlärningsupplevelse, som ligger nära en riktig klassrumskurs. Ta en titt på vår PRINCE2 Foundation Premium eLearning. Mer information på denna webbplats eller på vår egen webbplats.

Basic rekommenderas till de som har erfarenhet inom Projektledning och redan kännedom av PRINCE2 och som vill bara öva på frågor inför provet.

Mål Foundation utbildning:

 • I slutet av PRINCE2 Foundation-kursen bör du kunna:
 • Förstå viktiga begrepp relaterade till projekt och PRINCE2
 • Förstå hur PRINCE2-principerna ligger till grund för PRINCE2-metoden
 • Förstå PRINCE2-teman och hur de tillämpas under hela projektet
 • Förstå PRINCE2-processerna och hur de genomförs under hela projektet

Om ni behöver utbildning
för mer än en person,
kontakta oss direkt.
Vi svarar gärna på era frågor,
Välkommen att kontakta oss!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Anställda på företag som regelbundet arbetar med projektframtagning eller på annat sätt är aktivt involverade i projektarbete. Inga speciella förhandskrav utöver högre utbildning eller motsvarande utbildning /yrkeslivserfarenhet.

Om PRINCE2

PRINCE2 (Projects In Controlled Environment) är en strukturerad metod för effektiv projektledning. Metoden är den mest populära och använda projektledningsmetoden i världen. PRINCE2 har blivit standardmetod inom Project Management både inom den privata och den offentliga sektorn i många länder, som t.ex. Nederländerna, Danmark, Norge, Poland, Australien, Asien och USA.

Den breda användningen av PRINCE2 beror till stor del på metoden är lätt att skräddarsy och anpassa och kan tillämpas på alla slags projekt. Varje process definieras utifrån dess huvudsakliga input och output, specifika målsättningar och aktiviteter. PRINCE2-metoden beskriver hur projektet bör delas in i hanterbara skeden som möjliggör en effektiv kontroll av resurserna och en regelbunden övervakning av utvecklingen under hela projektets gång.

Fördelar med PRINCE2®

 • En organiserad och kontrollerad start. säkerställer att det finns ett giltigt skäl för projektet och att alla människor och resurser har organiserats och är redo för projektet.
 • En organiserad och kontrollerad mitt. När projektet har organiserats och påbörjats kontrolleras det kontinuerligt att projektets giltighet upprätthålls. 
 • Ett organiserat och kontrollerat slut.
 • Ett kontrollerat slut är alltid bättre än den naturliga tendensen att glida över till det operativa livet av en produkt. Vi behöver därför se till att projektets produkter är accepterade av vår klient innan projektet officiellt kan avslutas.
 • Regelbunden översyn av framsteg mot planen och mot Business Case.
  Flexibla beslutspunkter.
 • Kontrollerad hantering av avvikelser från projektplanerna tack vare principen avvikelsestyrning.
 • Involveringen av ledning och intressenter vid rätt tid och plats under projektet.
 • God kommunikation mellan projektets ledningsgrupp, intressenterna och resten av organisationen.
 • PRINCE2 kan appliceras på alla typer av projekt.
  Metoden ger tydliga definitioner på roller och ansvar så att alla kan förstå vad som förväntas av dem och vad de kan förvänta sig av andra.

Innehåll

Följande kursmaterial ingår i denna kurs:

 • PRINCE2® eLearning Basic
 • 3 månader online-tillgång till vår ackrediterade PRINCE2 grundkurs.
 • PRINCE2 Foundation-examen: giltig i 12 månader från inköpsdatum.
 • Examen kommer att göras online. Mycket flexibel! Från ditt hem eller kontor; vid en tidpunkt som passar dig!
 • PRINCE2 Foundation examensimulator
 • PRINCE2 Ordlista Svenska - engelska (många andra språk finns tillgängliga på begäran och kostnadsfritt!)
 • Alla officiella PRINCE2-mallar
 • PRINCE2-processkarta (digital kopia)
 • Litteratur i pdf; 'The Essence of PRINCE2' (Sammanfattning av PRINCE2 2017 boken)

Du kan börja direkt!

Investering

SEK 4.500 (exkl. moms) för en självstudie eLearning kurs Basic.

I priset ingår ett välkomstpaket, all material, övningsprov, login uppgifter till eLearning Basic databas, tillgång till online kursledare samt online prov och certifiering.

Vill du ha en eLearning-kurs som erbjuder en mer praktisk inlärningsupplevelse, som ligger nära en riktig klassrumskurs? Testa vår PRINCE2 Foundation Premium eLearning. Mer information på denna webbplats eller på vår egen webbplats.

Examen, diplom m.m.

Examen och certifiering: Online!

Ta din tentamen när du är redo, när du har tid och var du än är .. !!

Examen kommer att tas online vilket ger dig det bekväma valet att skriva tentamen hemma eller på kontoret. Vad vi behöver är en dator med internet för examen och webbkamera (ProctoU). Examen ingår i detta PRINCE2 eLearning-paket.

Mycket flexibel!

PRINCE2® Foundation Certifiering

 • 1 timme
 • 60 flervalsfrågor
 • 55 procent rätt krävs för godkänt
 • Godkända kursdeltagare får PRINCE2® Foundation Certifikat från Peoplecert/AXELOS.

Certifikat

PRINCE2 Foundation

Certifieringar inom PRINCE2 riktar sig huvudsakligen till dig som projektledare eller dig som vill arbeta som projektledare. Även övriga som på något sätt är involverade i projekt kan ha nytta av att certifiera sig.

Läs mer om PRINCE2 Foundation

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarcertifiering PRINCE2® Foundation eLearning Basic (inkl certifiering), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

AVS

Vi utbildar och certifierar dig inom projektledning, agile och IT. Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization), som organiserar 'Best Practice' kurser i Norden, avseende: IT, projekt, program och portföljhantering. Vi har introducerat ett antal 'Best...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Projektledarcertifiering PRINCE2® Foundation eLearning Basic (inkl certifiering)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 60 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer

Liknande utbildningar