Visa utbildning.se som: Mobil

ITIL®4 Managing Professional Transition (MPT) - eLearning (inkl. prov)

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
Egen takt
6 900 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning


ITIL®4 Managing Professional Transition (MPT) - eLearning (inkl. Exam)

Vill du sticka ut från mängden? Fortsätta utbildning och certifiering inom ITIL 4?

Denna praktiska onlinekurs förbereder dig för certifieringen som leder till den nya Managing Professional Certifieringen inom ITIL 4. Kursen ger deltagare som är certifieringad inom ITIL V3 möjligheten till en övergång till ITIL 4 och att certifiera sig som ITIL 4 Managing Professional.

KURSÖVERSIKT

Kursen går igenom de viktigaste elementen i de fyra modulerna i ITIL 4 Managing Professional-strömmen:

 • ITIL Specialist Create, Deliver and Support
 • ITIL Specialist Drive Stakeholder Value
 • IT Specialist High Velocity IT
 • IT Strategist Direct, Plan and Improve


ITIL® 4 innehåller en bredare information än tidigare versioner. Bland annat behandlas vikten av de nya kompetenser och färdigheter en tjänsteleverantör behöver nu. Dessutom beskrivs hur ”traditionell ITIL” samarbetar med andra ramverk och modeller för att ge en komplett bild över en modern tjänsteleverantörs organisation.

Managing Professional Transition kursen riktar sig till dig som redan är ordentligt påläst inom ITIL v3 och har samlat ihop minst 17 credits och/eller är ITIL Expert.

Managing Professional Transition är en transitionkurs – det vill säga en ”genväg” till att kalla sig "ITIL Managing Proffessional (MP)". Det innebär att man går igenom valda delar ur varje område från de ingående blocken, inklusive ITIL 4 Foundation.


ITIL4 Specialist Create, Deliver and Support 

Kursen ITIL 4 Specialist: Create, Deliver and Support är en del av Managing Professional-programmet på Intermediate-nivå för ITIL 4, och deltagarna behöver klara det relaterade certifieringstestet som ett delmål mot certifieringstiteln Managing Professional (MP). Modulen fokuserar på integration av olika värdeströmmar och aktiviteter för att skapa, leverera och stödja IT-aktiverade produkter och tjänster samtidigt som de täcker stödpraxis, metoder och verktyg.


ITIL4 Strategist Direct, Plan and Improve

Denna kurs är baserad på ITIL® 4-testet med samma namn från AXELOS. Kursen ger de praktiska färdigheterna som krävs för att skapa en ”lärande och förbättrande” IT-organisation, med en stark och effektiv strategisk inriktning. Med hjälp av ITIL 4-koncept och terminologi, aktiviteter, övningar och exempel som ingår i kursen, kommer du att få relevant kunskap för att klara certifieringstestet ITIL 4 Strategist: Direct, Plan and Improve.

Kursen är utformad för att ge utövare en praktisk och strategisk metodik för att planera och leverera Contious Improvement med nödvändig smidighet. Den riktar sig till ledare och ansvariga på alla nivåer, som är involverade i att utforma riktning och strategi eller utveckla ett ständigt förbättrande team. Det täcker både praktiska och strategiska element. Därför är detta den gemensamma modulen, som kommer att vara en nyckelkomponent i båda ITIL 4-certifieringstitlarna Managing Professional och Strategic Leader.


ITIL4 Specialist Drive Stakeholder Value 

ITIL® 4-modulen Drive Stakeholder Value (DSV) är en del av spåret Managing Professional för ITIL 4, och deltagarna behöver klara det relaterade certifieringstestet för att få titeln Managing Professional (MP). Modulen ger vägledning om att etablera, underhålla och utveckla effektiva serviceförhållanden på lämpliga nivåer. Den guider organisationen på en serviceresa i Service Provider- och dito Consumer-rollerna, och stöder effektiv interaktion och kommunikation.


ITIL4 Specialist High Velocity IT

Denna kurs baseras på certifieringen ITIL® 4 Specialist: High-Velocity IT från AXELOS. Kursen behandlar detaljerna i digital transformation och hjälper organisationer att utvecklas mot en konvergens mellan organisation och teknik, alternativt etablera en ny digital organisation.

Med hjälp av ITIL 4-koncept och terminologi samt aktiviteter, övningar och exempel som ingår i kursen, kommer du att få relevant kunskap för att klara ITIL® 4-specialist: IT-certifieringsprov med hög hastighet.

ITIL® 4 Specialist: High-Velocity IT-kursen är utformad för att göra det möjligt för utövare att utforska hur digitala organisationer och digitala driftsmodeller fungerar i sk High-Velocity-miljöer.

Kursen inkluderar användning av arbetsmetoder som Agile och Lean, samt tekniska metoder och tekniker som Cloud, Automation och Automatic Testing. Fokus för dessa metoder och tekniker är på snabb leverans av produkter och tjänster för att få maximalt värde.


MÅL MED KURSEN
Du lär dig:

Från ITIL4 Foundation:

 • Understand the key concepts of service management
 • Understand how the ITIL guiding principles can help an organization adopt and adapt service management
 • Understand the four dimensions of service management
 • Understand the purpose and components of the ITIL service value system
 • Understand the activities of the service value chain, and how they interconnect


Från ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support:

 • Understand how to plan and build a service value stream to create, deliver, and support services
 • Know how relevant ITIL practices contribute to the creation, delivery and support across the SVS and Value streams
 • Know how to create, deliver and support services


Från ITIL 4 Specialist High Velocity IT:

 • Understand concepts regarding the high-velocity nature of the digital enterprise, including the demand it places on IT
 • Understand the digital product lifecycle in terms of the ITIL ‘operating model’
 • Understand the importance of the ITIL Guiding Principles and other fundamental concepts for delivering high velocity IT


Från ITIL 4 Specialist Drive Stakeholder Value:

 • Understand how customer journeys are designed
 • Know how to foster stakeholder relationships
 • Know how to shape demand and define service offerings
 • Know how to onboard and offboard customers and users
 • Know how to act together to ensure continual value co-creation (service consumption / provisioning)
 • Know how to realise and validate service value


Från ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve:

 • Understand the scope and activities relevant to Direct and plan
 • Understand the role of GRC and how to integrate the principles and methods into the service value system
 • Understand and know how to use the key principles and methods of Organizational Change Management to direction, planning and improvement


VAD INGÅR?

Online kursformat:

 • Tillgång dygnet runt
 • Videolektioner inspelade av vår ackrediterade lärare
 • Nedladdningsbara PDF-dokument för varje lektion
 • Övningar med omedelbar online-korrigering
 • Officiella test examen
 • 6 månader tillgång till onlinekurser
 • Exam voucher giltighet: 12 månader
 • Den officiella onlineexamen ingår!

EXAMEN OCH CERTIFIERING

Förkunskaper

För att kunna delta behöver du ha en av nedanstående:

 • ITIL Expert (v3) certifikat
 • Minst 17 poäng från Foundation & Intermediate/Practitioner
 • ITIL 4 Foundation och 15 poäng from the ITIL V3


Examen och certifiering: Online!

Ta din tentamen när du är redo, när du har tid och var du än är…!!

Examen kommer att tas online vilket ger dig det bekväma valet att skriva tentamen hemma eller på kontoret. Vad vi behöver är en dator med internet för examen och webbkamera (ProctorU). Examen ingår i detta ITIL4 eLearning-paket.

Mycket flexibel!

Certifiering 

Denna kurs är certifieringsgrundande. Provet, som leder till en certifiering i ITIL Managing Professional, är på 90 minuter (+15 om annat modersmål än engelska), 40 frågor closed book med flervalsalternativ. För att få certifikatet krävs minst 70% rätt.

OMDÖME / RECENSIONER

"Just klarat min ITIL Foundation examen. Med ett bra betyg! Jag är så glad! Tack AVC, ni är bäst!"

Karin Ericsson

"Mycket bra utbildning! AVC ITIL4-kurserna täcker helt den nya ITIL4-kursplanen och lägger till värdefulla extra för att säkerställa att lärande och förståelse är så enkelt som möjligt. Perfekt för att tillämpa alla ITIL4 idéer och koncept i verkliga situationer! Jag kan starkt rekommendera den här ITIL4-utbildningen! Tack, Anders" 

Anders Berg

"Jag klarade provet!  Det var väldigt lätt att boka och planera tentamen. Jag kunde göra tentamen online hemifrån, även under en kväll! Jag fick direkt resultatet. Jag klarade testet! Tack för den fantastiska servicen!" 

Linne Hammar

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ITIL®4 Managing Professional Transition (MPT) - eLearning (inkl. prov), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization). Vi har introducerat ett stort antal 'Best Practice'-metoder i Skandinavien. Vi är experter inom utbildning och certifiering. Under åren har AVC förvärvat omfattande kunskap om olika ledningsmetoder, relevant praxis...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ITIL®4 Managing Professional Transition (MPT) - eLearning (inkl. prov)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 109 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ITIL®4 Managing Professional Transition (MPT) - eLearning (inkl. prov) från Adding Value Consulting AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer