Visa utbildning.se som: Mobil

Att testa webbappar

Accodeing to you
Kort om utbildningen
Flexibelt men vanligtvis 2 - 5 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Sverige
Kontakta oss  
Distans
Kontakta oss  

Kursbeskrivning

Vi hjälper er att testa 

Komplexa webbapplikationer med teststrategier som inte funkar? Ingen strategi alls för testning? Vilken avvägning skall man ha mellan enhets-, och integrationstester? Snurrar begrepp som TDD, BDD och DDD runt i hjärnan utan någon tydligt koppling till varandra?

Frågorna kring hur man effektivt testar webbapplikationer i dag är många. Eftersom vi jobbar med problemet varje dag så har vi en del tips på verktyg, strategier och processer som fungerar.

Så om ni sitter med en trasslig testsituation och inte riktigt vet åt vilket håll ni skall gå, eller har en testsvit som inte ger er det värde ni hade hoppats på, så kan vi hjälpa till.

Om ni bokar ett par dagar med oss så kan vi prata igenom era problem och använda våra erfarenheter för att hitta lösningar som fungerar, inte bara för testare, utan för affärsägare och utvecklare också. Vi jobbar alltid för att testning skall bli en prioritet i hela organisationen. Tester är värdefulla för alla om de görs rätt, så låt oss hjälpa er organisation att bygga en värdefull testsvit.

Boka idag!

Kursinnehåll

Vi pratar gärna om

  • TDD/BDD/DDD - vilket som hör hemma var och hur de kompletterar varandra
  • Selenium - grunden i nästan all integrationstestning
  • Cucumber/Gherkin - ett annat sätt att se på tester
  • Puppeteer
  • RSpec/Jest - och alla andra unittestramverk som bygger på samma tema
  • Teststrategi
  • Verktyg
  • Vägval
  • Värde

Upplägg

Normalt brukar vi börja med en diskussion om er situation, gärna ett par veckor innan kursen skall börja. Baserat på den diskussionen, om vad och hur ni gör idag, så sätter vi ihop en serie föreläsningar och övningar där vi fokuserar på era behov.

Ett exempel

Vi träffas vid fyra tillfällen á 4 timmar.

Vid första tillfället pratar vi om de olika typer av tester som finns, från enhetstester till integrationstester, och vilket värde som finns i varje typ. Vi introducerar Cucumber för integrationstester och tittar på lite exempel skrivna i Gherkin.

Vid andra tillfället börjar vi gå igenom och skriva tester för en exempelapp, om det finns både utvecklare och testare i gruppen så får de jobba ihop för att skapa specifikationer och implementationer.

Vid tredje tillfället fortsätter vi kolla på vår exempelapp och går in på lite mer komplicerade testscenarion.

Sista tillfället ägnar vi åt att svara på frågor om olika testscenarion, som ni kan komma på, som vi inte har täckt i kursen. Vi tittar också på vad vi har gjort och diskuterar vad som skulle kunna göras ännu bättre nästa gång.

Kursledare

Jonas Schubert Erlandsson upptäckte TDD samtidigt som Rails och har jobbat mycket med frågor kring kodkvalité och teststrategier på flera företag sedan 2011. Med uppskattade kurser i testning och refaktorering har han hjälpt flera företag och testteam att bygga effektiva, hållbara testsviter som ger värde till organisationen under lång tid.

Dra nytta av erfarenheterna från en veteran som fortfarande jobbar med dessa frågorna varje dag. Boka kursen idag!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att testa webbappar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Angelica Wianto, Contribe
(4)
För mig som har en bakgrund som manuell testare gav detta mig en ny syn på automation och vilken kraft det finns kopplat till det om det används på rätt sätt. Att alla, från beställare till utvecklare, kan hjälpa till att få storyn testbar genom att använda samma språk och format. Jonas sätt att koppla övningsuppgifterna till deltagarnas verklig...
Visa mer
Christer Masmanidis, Contribe
(4)
Jonas från Accodeing höll en React-kurs på vårt företag där vi alla var nybörjare i ämnet och jag tycker vi fick en bra grund att stå på för att kunna spinna vidare på egen hand. Han gick igenom grunderna och "best practices" från hans egna erfarenheter på ett pedagogiskt sätt.

Accodeing to you

Accodeing to you

Tänk om någon kunde komma till ert företag och blåsa liv i glöden, undervisa i de senaste teknologierna och dela med sig av sina erfarenheter på ett engagerande sätt? Vi gör gärna det! Jonas har till exempel över 25 års...


Läs mer om Accodeing to you och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Accodeing to you

Box 1291
116 74 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Att testa webbappar
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören