Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledarutbildning - Fördjupad projektledning JUST NU 25%

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-22 - Malmö
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2020-04-22  
14 900 SEK
2020-11-11  
14 900 SEK
Stockholm
2020-05-06  
14 900 SEK
2020-10-08  
14 900 SEK
Distans
2020-10-12  
14 900 SEK

Kursbeskrivning

Ta nästa steg som projektledare

Kursen fördjupad projektledning är för dig som tidigare har lett projekt och som kanske har något års erfarenhet av projektledning. I denna fortsättningskurs får du verktyg för att säkerställa dina projekt och effektmål.

I rollen som projektledare har du förväntningar från projektbeställare, styrgrupp och intressenter att ta hänsyn till. För att leverera resultat behövs därför träning och verktyg som fungerar. I projektledarutbildningen arbetar vi med flera verktyg för att starta ett projekt på rätt sätt, genomförande och uppföljning av projektet. Vi tittar på metoder för att säkerställa projektets slutliga nytta och projektledarens roll vid genomförande och avslut.

Under projektledarutbildningen går vi även igenom verktyg för att hantera och kontrollera flera projekt samtidigt och att arbeta i program. Kursen passar dig som arbetar som projektledare men även du som beställer projekt eller medverkar i projektets styrgrupp.

Academic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att ställa frågor kring sina utmaningar. Våra kursledare för fördjupad projektledning har alla stor erfarenhet av projektledning. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. Kontakta oss för mer information.


Liknande utbildningar:
Praktisk projektledning
Ledarskap för projektledare

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Projektledning 2 vänder sig till dig som har arbetat i något år i projektledarrollen, har gått en tidigare utbildning i projektledning eller har tillskansat dig kunskaper om grundläggande projektarbete på annat sätt.

Kursen vänder sig även till dig som arbetar som beställare, verkar i styrgrupper eller ansvarar för projektkontor. Kursen ger dig kunskap och viktiga perspektiv för att du och projektledaren tillsammans ska nå uppsatta mål.

Kurserna Praktisk projektledning och Fördjupad projektledning går också att slå ihop och medverka på i en 4 dagars kurs i utbildningen Projektledning 1 + 2.

Kursens mål

Fördjupningskursen ger dig kunskaper och träning för att leda komplexa projekt och verka inom större projektsammanhang. Efter kursen kommer du med större precision att kunna säkerställa effektmålen och uppfylla styrgruppens och beställarens krav. Du kommer att ha kunskap i värdefulla verktyg och färdigheter för både detaljplanering av ett enskilt projekt samt att styra flera projekt eller ett program i en sammansatt projektportfölj.

Ur innehållet:

 • Distribuerade projekt och Projekthierarkier
 • Från projektidé till initiativ
 • Att arbeta med Business Case
 • Projektkalkylens livscykel
 • Projektledaren och ledarskapet - fördjupning
 • Nyttovärdering i ditt projekt
 • Styrgruppens kravdialog och kravkommunikation
 • Ändringshantering
 • Agil projektledning och utvecklingsprinciper
 • Fördjupning av intressentanalysen
 • Resursplanen och resursuppföljningen
 • Projektledarens detaljplanering
 • Earned value och effektuppföljning
 • Riskhantering - fördjupning
 • Utvärdering av ditt projekt
 • Portföljstyrning och Programledning
 • Analys av egna styrkor och områden att utveckla (görs före och efter kursdagarna)

Kursledare

Magnus Österholm har över 20 års erfarenhet som projekt- och programledare i stora och mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare och föreläsare som har glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.

Examen, diplom m.m.

En stund före din kurs så kommer du att få svara på några frågor om din roll, dig själv och dina utmaningar. Dessa ligger till grund för diskussioner och övningar under kursdagarna. Några månader efter kursen får du möjlighet att svara på några fler frågor för att säkerställa din nytta av utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning - Fördjupad projektledning JUST NU 25%, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.

Jessica Krantz
(5)
Liten grupp, gav större möjlighet till diskussioner. Kursledaren var pedagogisk och behaglig att lyssna på. Att kursinnehåll anpassas efter vilka som deltog på kursen.
Patrik Svensson
(4)
Liten grupp, gav större möjlighet till diskussioner. Kursledaren var pedagogisk och behaglig att lyssna på. Att kursinnehåll anpassas efter vilka som deltog på kursen
Sara Ekman
(4)
Bra med lagom tempo och tid för personliga frågeställningar

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 163 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar