Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk projektledning

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-01-28 09:00 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
(25 Recensioner)
Kommande starter
Malmö
2019-01-28 09:00 
13 900 SEK
2019-05-22 09:00 
13 900 SEK
Göteborg
2019-02-20 09:00 
13 900 SEK
2019-05-13 09:00 
13 900 SEK
Stockholm
2019-03-25 09:00 
13 900 SEK
2019-03-25 09:00 
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Projektutbildning för dig som arbetar eller ska arbeta i projekt

Academic House projektledningUtbildningen ger dig kunskap och träning för en effektiv och säker projektledning. I kursen får du konkreta verktyg och värdefulla mallar som ger dig stöd för att planera, genomföra och följa upp framgångsrika projekt.

Som Projektledare har du ett av de mest stimulerande uppdrag som finns. Ditt uppdrag är att få rätt saker gjorda, i rätt tid och till rätt kostnad. Men rollen som Projektledare kräver färdigheter och insikt i hur du bäst uppnår resultat. Hur håller vi uppsatta mål och budget? Blir projektet klart inom utsatt tid? Hur hanterar jag projektets intressenter? Hur får jag mina projektmedarbetare att prestera på högsta nivå?

Under kursen fokuserar vi på praktiska tips och arbetsmetoder. Vi går igenom projektets egenskaper, roller och förutsättningar och ger dig verktyg för att leda dina projekt framåt. Vi tittar närmare på projektstyrning och på hur du kan få ditt team att prestera på högsta nivå.

Under kursen kommer du att få verktyg för att driva ditt projekt effektivt och motivera dina projektmedarbetare att prestera utöver det vanliga. I kursens material ingår även mallar för beställning, styrning och rapportering av projektet.

Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. Kontakta oss för mer information.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som leder, ska leda eller medverkar i olika former av projekt. 

Utbildningens mål

Efter utbildningsdagarna har du skaffat dig en god grund att stå på i din roll som projektledare. Du har kunskap och insikt för att leda såväl små som stora projekt. Kursen ger dig verktyg för att planera, leda och följa upp dina projekt på ett säkert och framgångsrikt sätt. Praktisk projektledning vänder sig till dig som redan arbetar som projektledare, är blivande projektledare, projektmedarbetare, beställare, chef eller i annan roll vill få en bättre förståelse för projektledning och projektformens alla fördelar och möjligheter.

Ur innehållet

 • Projektets mål och resultat
 • Din roll som projektledare
 • Andra roller i projektet - vem gör vad?
 • Projektets aktiviteter - planera, agera och följ upp
 • Projektmodellen och projektstyrning i olika faser
 • Projektplanering och projektets start
 • Riskanalys - att hantera osäkerheter
 • Tidplanering - den svåra konsten att hålla deadlines
 • Milstolpar, grindar och projektets synkroniseringspunkter
 • Agilt eller Vattenfall - Hur passar de in i mitt projekt?
 • Hur kan vi skapa en effektiv kommunikation i våra projekt?
 • Identifiera och hantera projektets intressenter
 • Att leda medarbetare - Hur kan jag skapa ett effektivt och motiverat projektteam?
 • Projektets dokumentation
 • Mallar för din egna projektledning - styra, planera och rapportera
 • Kursen inleds med en analys av egna styrkor och utvecklingsområden (görs i två etapper före och efter kursdagarna)

Sagt av tidigare deltagare

"Superbra kurs! Bra inspiration, undervisning och upplägg! Många praktiska övningar exempel. Bra både för att låta teori bli praktik och förstå vad som menas men också för att orka hålla sig aktiv under hela kursen. Bra med alla verktyg, mallar och diskussioner."
Maria Elmwall, Energikontoret Östra Götaland

"Otroligt inspirerande och motiverande kursledare som verkligen kändes trovärdig och med verklig erfarenhet. Kursen gav mig många nyttiga redskap att använda i mitt dagliga arbete."
Therese Rundberg, Gatubolaget

"Kursledaren var suverän! Jag har fått med mig många nyttiga verktyg. Roliga och lärorika övningar. Bra mix av föreläsning, diskussioner och gruppövningar. Det blev en trevlig gruppkänsla och en nyttig mix av olika professioner."

Roswitha Abelin, Apoteket AB

"Kunnig, kompetent och trovärdig utbildare. Fångade upp och svarade på gruppens frågor samt ledde processen bra! Enkla, tydliga och användbara modeller. Cred till en oerhört duktig utbildare!"
Sandra Torstensson, Rädda Barnen

"Generellt en väldigt bra kurs för både nya och erfarna projektledare."
Amelie Claesson, Handheld Group AB

"Kursledaren var fantastisk! Pedagogisk och helt rätt för den här kursen."
Ebru Poulsen

"Det fanns ett antal praktiska övningar som gav mycket. Uppskattade kursledarens gedigna bakgrund i projektledning. Den var extra värdefull i avgränsningsproblematik och för att göra olika mål tydliga."

Ulrika Calzon, Aura Light International AB

"Inspirerande! Bra att blanda teori och praktik och att det blir en uppföljning efter kursen."
Kristina Happstadius – Trädgårdh, Region Skåne

"Pedagogiskt, konkret och lättsamt. Mycket bra kursledare!"
Yvonne Kåhlin, Länsförsäkringar

"Vill just nu bara få gå till jobbet och omsätta allt i mitt eget projekt. Stort tack!"
Nina Bark, Malmö Högskola

"Särskilt bra var kursledarens kompetens, förståelse och hans sätt att förmedla sitt budskap. Kul och givande kurs, bra att ta med sig i framtiden."
Louise Stierna, AJ Produkter

"Tyckte detta var otroligt bra och inspirerande. Alla moment var bra. Toppen!"
Gustav Varre, Klikki AB

"Mycket bra kurs, den gav svar på mina frågor. Tydlig, lättförstådd och intressant. Bra med liten grupp. Bra anpassning till ens egna ingångar och förutsättningar."
John Johnsson, Secor AB

"Jag är mycket nöjd! Kursen motsvarade mina förväntningar med råge. Bra med små grupper och praktiska exempel att jobba med. Konkret och nära min verklighet. Jag kan direkt applicera verktygen i mitt projekt. Jag kommer ha stor nytta av kursen i min roll som projektledare. Stort tack!"
Britt Nilsson, Cajeto Vårdutveckling AB

Erbjudande

Kurspaket

Om flera personer ska gå en eller flera utbildningar så ger Academic House kurspaket förmånliga rabatter. Läs mer på academichouse.se.

Kompetenspaket

Planerar du att för egen del gå flera utbildningar? Titta då närmare på Academic House Kompetenspaket. Läs mer på academichouse.se.

Anpassade utbildningar

Är ni flera inom er organisation som ska gå samma utbildning? Låt oss komma till er! Vi anpassar kursen efter era förutsättningar och arbetssätt och genomför en intern utbildning på den plats ni själva väljer. Läs mer på academichouse.se.

Konsultstöd

Ska ni genomföra en förändring, nya arbetssätt eller är på väg in i det nya stora projektet? Ta hjälp, råd eller stöd av oss. Våra konsulter har expertis och erfarenheter som skapar resultat. Läs mer på academichouse.se.

Examen, diplom m.m.

En stund före din kurs så kommer du att få svara på några frågor om din roll, dig själv och dina utmaningar. Dessa ligger till grund för diskussioner och övningar under kursdagarna. Några månader efter kursen får du möjlighet att svara på några fler frågor för att säkerställa din nytta av utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Patricia Dunphy
          (5)
Väldigt innehållsrik kurs med en balanserad blandning mellan teori och praktiska övningar. Rekommenderas!
Malin
          (5)
Jag är mycket nöjd med upplägget och utbildaren. Ser fram emot att gå fördjupad projektledning längre fram. Gillade att vi inte var så många, man blir mycket mer delaktig då
Johan Björk
          (5)
Kursledaren samt den dialog som fanns i kursen var väldigt bra och upplägget var mycket pedagogiskt. Från start av projekt till slutförande av projekt.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Praktisk projektledning
Kursrecensioner
          (5,0)
Baseras på 25 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
          (4,9)
Baseras på 119 recensioner
Alla recensioner för arrangören