Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk projektledning

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-02 09:00 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-12-02 09:00  
13 900 SEK
2020-01-20  
13 900 SEK
Göteborg
2019-12-09 09:00  
13 900 SEK
2020-03-25  
13 900 SEK
Malmö
2020-01-28  
13 900 SEK
2020-04-20  
13 900 SEK
Projektledning

Kursbeskrivning

Praktisk projektledning - när du vill få struktur på ditt projekt

I Praktisk projektledning ger vi dig verktyg för att leda framgångsrika projekt. Oavsett om projektet är stort eller litet kommer du få du en bra grund att stå på. Efter kursen kan du som projektledare känna dig trygg genom hela din projektledning.

Kursen Praktisk projektledning ser till att du kommer på banan redan från start. Projektledning är ett av de mest utmanande uppdragen och kan sätta din kunskap i att planera, genomföra och följa upp projekt på prov. Vi besvarar frågor som hur håller vi uppsatta mål och budget? Blir projektet klart inom utsatt tid? Hur hanterar jag projektets intressenter? Och hur får jag mina projektmedarbetare att prestera på högsta nivå? 

I kursen Praktisk projektledning arbetar vi med små gruppen för att alla deltagare ska få möjlighet att ställa frågor om sin egen bransch och applicera verktygen på sitt egna projekt. Vi går igenom projektets faser, egenskaper, roller och förutsättningar och ger dig verktyg för att leda projekt framåt. Vi tittar även närmare på projektstyrning och på hur du kan motivera ditt team att prestera som bäst. 

ProjektledningUnder kursen Praktisk projektledning får du med dig mallar som kan användas i dina projekt för beställning, styrning och rapportering av projektet. Glöm inte heller att anmäla dig till en minikurs som ingår när du bokat den här utbildningen. 

Liknande kurser:

Fördjupning projektledning
Ledarskap för projektledare
Företagsanpassad projektledning

Kurserna Praktisk projektledning och Fördjupad projektledning går också att medverka på i en sammanhållande 4 dagars kurs i utbildningen Projektledning 1 + 2.

Klicka på ''Beställ information'' för att få veta mer.

Målgrupp

Kursen Praktisk projektledning vänder sig till dig som arbetar som projektledare, blivande projektledare, projektmedarbetare, beställare, chef, annan ledare eller i annan roll vill få en bättre förståelse för projektledning och projektets fördelar och möjligheter.

Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. 

Kursinnehåll

Dag 1 - Under första dagen av Praktisk projektledning fokuserar vi på projektformen. Genom övning och diskussion skapar vi struktur i ditt projekt.

 • Projektets mål och resultat
 • Din roll som projektledare
 • Andra roller i projektet - vem gör vad?
 • Projektets aktiviteter - planera, agera och följ upp
 • Projektmodellen och projektstyrning i olika faser
 • Projektplanering och projektets start
 • Riskanalys - att hantera osäkerheter
 • Tidplanering - den svåra konsten att hålla deadlines
 • Milstolpar, grindar och projektets synkroniseringspunkter
 • Agilt eller Vattenfall - Hur passar de in i mitt projekt?

Dag 2 - Under andra dagen arbetar vi med projektledning med fokus på ledning. Du får grepp om vad som förväntas av dig som projektledare och vilka krav du kan ställa på andra projektdeltagare.

 • Hur kan vi skapa en effektiv kommunikation i våra projekt?
 • Identifiera och hantera projektets intressenter
 • Att leda medarbetare - Hur kan jag skapa ett effektivt och motiverat projektteam?
 • Projektets dokumentation
 • Du får med dig mallar för din egna projektledning - styra, planera och rapportera

Utbildningens mål

Efter Praktisk projektledning har du skaffat dig en god grund att stå på i din roll som projektledare. Du har kunskap för att leda såväl små som stora projekt. Med den här kursen i projektledning har du verktyg för att planera, genomföra, leda och följa upp dina projekt på ett tryggt sätt.

Kursledare

Magnus Österholm

Magnus Österholm har i över 20 år arbetat som projekt- och programledare i stora och mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare med glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.

Karl Fernström

Karl Fernström har lett såväl stora internationella som små lokala projekt inom affärs-, organisations- och teknikutveckling. Karl har arbetat med former för projektarbete i hela sitt yrkesverksamma liv och har även implementerat och drivit projektkontor. Han är en uppskattad tränare och föreläsare och arbetar idag som rådgivare, utbildare och som VD på Academic House.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Christer Axelsson
(4)
Läraren fick gruppen att öppna upp sig, bra med samtal! Ingav stort förtroende vilket gav en bra kurs.
Amy Werner
(5)
Snyggt upplägg, bra fördelning av mer informativa delar. Konkreta övningar och gruppuppgifter. Effektiva exempel så att sammanhanget blir begripligt och erfaren kursledare. Levande, informativt och motiverande!
Daniel Dahlqvist
(4)
Att läraren analyserade samtalen och gav snabb och bra feedback

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 153 recensioner.
Alla recensioner för arrangören