Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk projektledning

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-23 09:00 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-09-23 09:00  
13 900 SEK
2019-10-23 09:00  
13 900 SEK
Malmö
2019-11-11 09:00  
13 900 SEK
Göteborg
2019-12-09 09:00  
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Praktisk projektledning - för dig som arbetar eller ska arbeta i projekt

I Praktisk projektledning ger vi dig kunskap för att leda framgångsrika projekt. Oavsett om du driver ett stort eller litet projektarbete kommer du att få en bra grund och konkreta verktyg som ger dig stöd genom hela din projektledning.

Kursen Praktisk projektledning ser till att du får en bra grund och kommer på banan redan från start. Projektledning är ett av de mest utmanande uppdragen och kan sätta din kunskap i att planera, genomföra och följa upp projekt på prov. Vi besvarar frågor som hur håller vi uppsatta mål och budget? Blir projektet klart inom utsatt tid? Hur hanterar jag projektets intressenter? Hur får jag mina projektmedarbetare att prestera på högsta nivå? 

projektledning

Kursen Praktisk projektledning fokuserar på praktiska tips. Vi går igenom projektets faser, egenskaper, roller och förutsättningar och ger dig verktyg för att leda projekt framåt. Vi tittar närmare på projektstyrning och på hur du kan få ditt team att prestera som bäst. Praktisk projektledning ger dig verktyg för att driva ditt projekt effektivt och motivera dina projektmedarbetare att prestera utöver det vanliga.

Projektledning

I projektkursens material ingår mallar för beställning, styrning och rapportering av projektet. Academic House strävar efter mindre grupper där alla deltagare får möjlighet att ställa frågor kring sin specifika bransch. Våra kursledare för Praktisk projektledning har alla stor erfarenhet av att driva och leda projekt. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. 

Liknande kurser:

Fördjupning projektledning
Ledarskap för projektledare
Företagsanpassad projektledning

Klicka på länkarna ovan för att se liknande kurser, eller klicka på ''beställ information'' för att få veta mer.

Målgrupp

Kursen Praktisk projektledning vänder sig till dig som arbetar som projektledare, blivande projektledare, projektmedarbetare, beställare, chef, annan ledare eller i annan roll vill få en bättre förståelse för projektledning och projektets fördelar och möjligheter.

Kurserna Praktisk projektledning och Fördjupad projektledning går också att medverka på i en sammanhållande 4 dagars kurs i utbildningen Projektledning 1 + 2.

Utbildningens mål

Efter Praktisk projektledning har du skaffat dig en god grund att stå på i din roll som projektledare. Du har kunskap och insikt för att leda såväl små som stora projekt. Kursen ger dig verktyg för att planera, leda och följa upp dina projekt på ett säkert och framgångsrikt sätt. Praktisk projektledning vänder sig till dig som redan arbetar som projektledare, är blivande projektledare, projektmedarbetare, beställare, chef eller i annan roll vill få en bättre förståelse för projektledning och projektformens alla fördelar och möjligheter.

Ur innehållet

 • Projektets mål och resultat
 • Din roll som projektledare
 • Andra roller i projektet - vem gör vad?
 • Projektets aktiviteter - planera, agera och följ upp
 • Projektmodellen och projektstyrning i olika faser
 • Projektplanering och projektets start
 • Riskanalys - att hantera osäkerheter
 • Tidplanering - den svåra konsten att hålla deadlines
 • Milstolpar, grindar och projektets synkroniseringspunkter
 • Agilt eller Vattenfall - Hur passar de in i mitt projekt?
 • Hur kan vi skapa en effektiv kommunikation i våra projekt?
 • Identifiera och hantera projektets intressenter
 • Att leda medarbetare - Hur kan jag skapa ett effektivt och motiverat projektteam?
 • Projektets dokumentation
 • Mallar för din egna projektledning - styra, planera och rapportera
 • Kursen inleds med en analys av egna styrkor och utvecklingsområden (görs i två etapper före och efter kursdagarna)

Kursledare

Magnus Österholm

Magnus Österholm har i över 20 år arbetat som projekt- och programledare i stora och mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare med glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.

Karl Fernström

Karl Fernström har lett såväl stora internationella som små lokala projekt inom affärs-, organisations- och teknikutveckling. Karl har arbetat med former för projektarbete i hela sitt yrkesverksamma liv och har även implementerat och drivit projektkontor. Han är en uppskattad tränare och föreläsare och arbetar idag som rådgivare, utbildare och som VD på Academic House.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Daniel Dahlqvist
(4)
Att läraren analyserade samtalen och gav snabb och bra feedback
Linda Tenkare
(5)
Magnus har gått in i varje del pedagogiskt och använt exempel som alla kan känna igen. Bra mix av deltagare, alla delaktiga.
Ida Svensson
(4)
Kommer att ha nytta av flera delar av materialet. Konkreta exempel, lätta att relatera till. Enkla verktyg.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Praktisk projektledning
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 34 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 142 recensioner.
Alla recensioner för arrangören