Visa utbildning.se som: Mobil

Praktisk kommunikation

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Utveckla din kommunikation och få verktyg för att lyssna, tala och nå fram.

Har du behov av att argumentera för nya tankar och idéer, hantera svåra samtal eller kompromissa med andra personers idéer? Du är inte ensam.

Vi arbetar allt mer i team- och projektformer nära kunder, medarbetare, leverantörer och samarbetspartners. Din egna kommunikation har därför blivit avgörande för hur väl du lyckas. Acceptansen för en idé eller lösning på ett problem hänger ofta på hur väl du kan uttrycka det som du vill säga och hur du tolkar det du hör.

Kommunikation

Under kursens två dagar riktar vi in oss på kommunikationen med människor i din närhet. Du kommer att få verktyg för att ta ett kliv i den egna utvecklingen och uppnå hållbara resultat. Du får lära dig hur du kan situations- och relationsanpassa din kommunikation och ges även värdefulla insikter i hur du bäst kan lyssna på och tolka vad andra säger.

Kommunikation

Utbildningen kan även anpassas enligt önskemål inom Sverige och Norden. Kontakta oss genom att klicka på ''beställ information'' eller ''boka nu'' så ses vi snart!

Liknande kurser:

Förhandlingsteknik
Kommunikativt ledarskap

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skapa en tydlig kommunikation med dina medarbetare och din omgivning. Du som på ett säkrare sätt vill få igenom dina idéer, lösningar och tankar kommer att ha stor nytta av utbildningen.

Ur innehållet:

  • Vad beror framgångsrik kommunikation på?
  • Hur uppfattas min egna kommunikation?
  • Varför hör inte folk vad jag säger?
  • Hur får jag mottagarna att ta till sig mitt budskap?
  • Hantera det svåra samtalet
  • Hur ger jag feedback och levererar kritik?
  • Förutsättningar för meningsfulla möten
  • Samtalsformer och kommunikativa tillvägagångssätt
  • Den svåra konsten med aktivt lyssnande
  • Skapa och vårda dina egna kommunikativa strategier

Utbildningens mål

Efter kursen har du tillgång till viktiga nycklar i kommunikation och förändring. Kursen kommer att bidra till att tydliggöra och stärka din roll, både som individ och som medarbetare. Den kommer att resultera i att du får nya perspektiv för fortsatt utveckling.

Sagt av tidigare deltagare

"Överträffade mina förväntningar."
Annika Hansson, ORC Software AB

"Bra ledare – väldigt inspirerande. Otroligt bra med liten grupp."
Cecilia Boman, Affärsutvecklare, Jernhusen

"Enormt bra."
Tommy Törling, Räddningschef, Gästrike Räddningstjänst

"Riktigt bra kursledare och det skapades en bra dynamik i gruppen."
Noelle Moe, Telia Sonera

"Jag har fått verktyg med mig att använda både på jobbet och privat. Kursledaren fångade mitt intresse under två dagar. Mycket bra!"
Kajsa Thureson, Lokus Fest och Konferens

"Tack för intressanta dagar!"
Carin Sävetun, Framtidsfrön

"Bra att upplägget följde de tankar och frågor som kom upp under arbetets gång och anpassades efter gruppen. Gjorde att allt kändes mycket konkret."
Maria Karlsson, Utredare, Riksdagens utredningstjänst

Personer som visat intresse för denna kurs har också visat intresse för:

» Att presentera och övertyga

» Förhandlingsteknik

» Att leda i förändring

» Effektiv försäljning

» Att leda projekt - Ledarskap för projektledare

Kursledare

Malin Holmqvist har lång erfarenhet av att arbeta som chef och av att driva projekt i Malin Holmqvistglobala organisationer. Hon har bakgrund från både tjänste- och produktleverantörer och har i sina olika roller ansvarat för tillverkning, logistik och inköp. Malin är en skicklig föreläsare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av att leda på olika nivåer.

Anna Theisz Berglund är beteendevetare med inriktning på Organizational Behavior Management (OBM), psykologi och kognition. Hon har bakgrund från utveckling av medarbetar- och arbets-miljöfrågor inom både den offentliga och den privata sektorn. Anna är en populär tränare och föreläsare inom personlig effektivitet, stresshantering, beteendeförändringar och den hjärnvänliga Anna Theisz Berlundarbetsplatsen.

Examen, diplom m.m.

En stund före din kurs så kommer du att få svara på några frågor om din roll, dig själv och dina utmaningar. Dessa ligger till grund för diskussioner och övningar under kursdagarna. Några månader efter kursen får du möjlighet att svara på några fler frågor för att säkerställa din nytta av utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk kommunikation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Susanne
(5)
Tack för två otroligt givande dagar. Jag är mycket nöjd och fick ut massor av dem.
Elsa
(5)
Kursledaren skapade en lugn och trygg stämning. Bra med en liten grupp och att det användes case från deltagarna. Det gör att folk öppnar upp sig och bidrar med mer eftersom kursledaren gett klartecken till att det är OK att ta plats och bidra med personliga reflektioner.
Carina
(5)
Jag har fått värdefulla insikter som jag kommer att ha stor nytta av.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 163 recensioner.
Alla recensioner för arrangören