Visa utbildning.se som: Mobil

Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv

Aarhus School of Architecture
Kort om utbildningen
2 år
150 000 DKK exkl. moms
Nästa tillfälle: September 2012 - Århus
Öppen utbildning
   
Århus

Kursbeskrivning

NORDMAK - Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv

Utbildningen är en nordisk, akademisk vidareutbildning. Syftet är att förstärka, försvara och förmedla det arkitektoniska kulturarvet och kulturmiljön i Norden. Utbildningen innefattar såväl arbete med städer, landskap och byggnader.

Nordisk Master i Arkitektonisk Kulturarv har som syfte att:

 • Skapa ett expertnätverk i Norden av professionella personer, med samma plattform - att stötta etableringen av ett tvärnordiskt samarbetsprojekt.
 • Stärka arkitekter och andra som arbetar professionellt med bevaring av nordisk kulturmiljö och det arkitektoniska kulturarvet, eller som är intresserad av att kunna hantera den överordnande processledningen av ett stort och komplext förlopp.
 • Förmedla och utveckla kompetenser som kvalificerar kursdeltagaren till all hantering av det arkitektoniska kulturarvet och kulturmijön i Norden att göra, i både privat och offentlig regi, med fokus på optimering och framtidssäkring.
 • Stärka rådgivningsverksamheter, offentliga förvaltningar och större byggherrar genom att vidareutbilda medarbetare som med utgångspunkt i de senaste vetenskaperna och teorierna på området kan förbättra tillämpningen av det arkitektoniska kulturarvet i förvaltningen.

 

Vidareutbildningen är en dynamisk utvecklingsenhet under Aarhus School of Architecture som under mer än 15 år har utvecklat, tillrättalagt och genomfört ett brett omfång av erbjudande för bl.a. arkitekter. Vidareutbildningen omsätter och identifierar behov av ytterligare vidareutbildning.

Målgrupp

Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv vänder sig till arkitekter och andra yrkesgrupper inom genren med relevant akademisk utbildning och minst 5 års yrkeserfarenhet.

Du arbetar förmodligen på-, eller är chef/ innehavare av:

 • En landskapsarkitektfirma
 • En arkitektfirma
 • Ett museem
 • Offentlig/privat egendom och byggherrar
 • En entreprenörsverksamhet
 • En rådgivande ingenjörsfirma
 • En statlig-, kommunal- eller länsinstitution eller myndighet som förvaltar kulturarvet.

Upplägg:

Utbildningen är en tvåårig utbildning på halvtid. Programmet delas upp i 4 terminer och baseras på koncentrerad, intensiv undervisning i genomsnitt 2 dagar per månad, studiebesök, grupparbete, e-learning och litteraturstudier.

Investering

150.000 DKK:-  Detta inkluderar litteratur, undervisning och material.

Utgifter för resor och övernattning på ca. 20.000 DKK. tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Aarhus School of Architecture

Aarhus School of Architecture

Aarhus School of Architecture

Aarhus School of Architecture är en forsknings- och utbildningsinstitution som står under det danska kulturministeriet. Skolans vision är: Att erbjuda akademisk, yrkesorienterad filosofie kandidatexamen och masterutbildning på högsta nivå inom arkitektur samt filosofie doktorsexamen inom arkitektur. Att erbjuda yrkesorienterad, kompletterande-...


Läs mer om Aarhus School of Architecture och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Aarhus School of Architecture

Nørreport 20
8000 Århus C

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Nordisk Master i Arkitektoniskt Kulturarv!