Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

TIG-svets helg

A Lundgren Smide AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 200 SEK exkl. moms
   
Bromma
Svets helg

Kursbeskrivning

Vill du gå en helgkurs i svetsning?

Kursen ger en introduktion i TIG-svetsning med praktisk träning under en dag. Kursen passar både dig som vill lära sig svetsa och dig om vill lära sig mer eller prova en ny svetsmetod.

Vad är TIG-svetsning?

Gasvolframsvetsning eller TIG-svetsning är en smältsvetsmetod som fått sitt namn från den engelska benämningen Tungsten Inert Gas. Det är en svetsmetod som utvecklades på 1940-talet för svetsning av aluminium- och magnesiumlegeringar. En ickesmältande volframelektrod används. En elektrisk ljusbåge upprätthålls mellan den icke smältande elektroden och arbetsstycket i en atmosfär av inaktiv gas. Det innebär att gasen inte medverkar till någon kemisk reaktion i processen (avbränning av legeringsämnen eller uppkolning i svetsgodset). Om ett metalliskt arbetsstycke inte alls är lämpligt för smältsvetsning så kan det sammanfogas med denna metod. TIG-svetsning kan användas på alla svetsbara material och används ofta för svetsning av tunna material (vanligtvis mellan 0,3 och 3 mm) men kan även förekomma i tjockare material TIG-metoden används med bra resultat inom många områden inom industri och hantverk.

Bra att veta

Ha ändamålsenliga kläder som är långärmade och tåliga, helst bomull. Du får låna svetshjälm och handskar av oss på plats. Ombytesmöjligheter finns på plats.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Inga förkunskaper behövs – alla är välkomna!

Tid & plats

Tid

kl 09.00 – 15.00

Plats

A Lundgren Smide, Tornväktargränd 8 i Bromma

Kostnad

4 000 kr (inkl moms). I priset ingår material. Extra material finns att köpa på plats till självkostnadspris.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om TIG-svets helg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

A Lundgren Smide AB

A Lundgren Smide AB

Svetskurser i Stockholm

Vi har svetskurser för alla, oavsett om du är nybörjare eller vill fördjupa dina kunskaper.  Du hittar svetskurser i alla svetsmetoder dagtid, kvällstid och på helger. Kurserna är praktiskt inriktade och varvas med en liten del teori. Det är vår...


Läs mer om A Lundgren Smide AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

A Lundgren Smide AB

Tornväktargränd 8
Bromma

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar