Inga recensioner än

KÄNSLOSMART – med Mindful eating

Längd
8 veckor
Pris
3 596 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
8 veckor
Pris
3 596 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 596 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

KÄNSLOSMART – med Mindful eating

Gå kursen KÄNSLOSMART - Mindful eating på 4 LIFE Academy

Känslosmart med Mindful eating handlar om att lära känna din kropp och din kropps behov. Våra kroppar är så fantastiskt konstruerade att de vet precis vilken mat de behöver och exakt hur många kilo de behöver väga för att må allra bäst och för att kunna fungera fullt ut. Inga kroppar vill bära på en övervikt och alla kroppar längtar efter näring som gör att vi blir friska och staka.

Vad är Känslosmart - Mindful eating?

Genom att öva ett medvetet förhållningssätt gentemot din kropp lär du känna din egen upplevelse av hunger, mättnad och sug vilket gör det lättare för dig att skilja mellan dessa och äta endast då du verkligen är hungrig. Många av oss tycker att det är svårt att skilja mellan hunger och sug. Ibland misstar vi sug för hunger och äter när vi inte behöver det. Att äta när vi är sugna istället för när vi är hungriga leder ofta till att vi äter saker som vi inte skulle ätit om vi var verkligt hungriga, då hade vi snarare valt näringsriktig mat.

När vi lär oss att urskilja och följa vår hunger äter vi alltså inte bara mer sällan utan vi väljer dessutom automatiskt bättre mat och äter lagom mänger. Genom att lära känna våra hungerkänslor blir det dessutom lättare att upptäcka dem i tid och äta när vi är lagom hungriga. Om vi inte känner av våra hungersignaler i tid kan det leda till att vi plötsligt känner oss överhungriga och slänger i oss en onödigt stor måltid.

Många gånger handlar inte vikt om mat utan om känslor.  Det verkar inte som om det är känslorna i sig som skapar övervikten. Istället påverkar vår förmåga att hantera våra känslor risken att bli överviktig.

Vad ingår i kursen Känslosmart - Mindful eating?

Du kommer guidas genom 8 teman som kommer hjälpa dig bli mer medveten om just dina beteenden och vanor, samtidigt kommer du få verktyg att hantera stress och press i sociala sammanhang likväl som i ensamhet för att du ska bli medveten om de känslor du har runt mat och din egen självbild.

När du arbetar med de beteenden du har runt mat kan effekten bli att du går ner i vikt, detta är inget som garanteras huvudsyftet i att bli känslosmart, eftersom programmet syftar till medvetenhet och ett hälsosamt förhållande till mat, ätande och ökad självkännedom. 

Kursens mål

Att vara Känslosmart runt mat handlar om att medvetandegöra ätandet och allt som påverkar ätandet. Målet är att du vid varje tillfälle som du stoppar något i munnen skall vara medveten om varför du äter, vad du äter, hur du äter och hur din kropp påverkas av det du äter. Ett medvetet ätande hjälper dig att välja bort oönskat ätande, så som småätande och överätande, fast också att vara mer närvarande när du äter och att verkligen njuta av den mat som du väljer att äta.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Under programmet kommer vi bekanta oss med Mindfulness sju grundprinciper:

  • Beslutsamhet
  • Nyfikenhet
  • Nybörjarsinne
  • Tålamod
  • Icke dömande
  • Låta gå
  • Acceptans

Upplägg

Självstudier i egen takt. Allt sker online, och du gör övningar eftersom. Passar inte en övning just då, gör den sen, om en månad eller ett år.

Varje vecka får tillgång du nytt material och kan slutföra kursen i egen takt, utan stress och press. Hur bra som helst! När du anmäler dig får du först en instruktion samt ett test, dagen efter kommer del 1.

Kursledare

Camilla Gyllensvan

Camilla Gyllensvan har arbetat med beteendeförändring sedan 2005. Hon har grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 i KBT samt är internationellt certifierad Mental Coach och NLP Trainer samt arbetar med att utbilda privatpersoner och organisationer i Kommunikation och Ledarskap.

Håller Internationella NLP program och utbildningar. Under det senaste decenniet har hon coachat hundratals klienter och använt mental träning, meditation och hypnos som komplement till coaching med goda resultat. Hon har skrivit flera böcker om personlig utveckling och gett ut flera ljudfiler.

För mer info besök utbildarens hemsida.

Kursledare Camilla

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs kan ett intyg på genomförd utbildning ges.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om KÄNSLOSMART – med Mindful eating , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
4 LIFE Academy AB
Göteborgsvägen 2
43245 Varberg

Vill du bli en eftertraktad coach med kunskaper utöver det vanliga?

Camilla Gyllensvan driver sedan 2012 4 Life Academy AB som är specificerade på internationellt certifierande utbildningar i Personlig utveckling. Främst NLP, Hypnos, Time Line Therapy®  och NLP Coaching. Och andra utbildningar inom Mindful Eating, Recovery Coaching och High performance program...

Läs mer om 4 LIFE Academy AB och visa alla utbildningar.

Highlights