Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Mer om AutoCAD utbildning

CAD är en engelsk förkortning för computer-aided design eller computer-assisted drafting. Termen syftar på digitalt baserad design och tekniska ritningar och används inom konstruktion och arkitektur och till viss del annan design. Utöver detta finns även CAE Computer-Aided-Enginering, datorunderstödd projektering och CAM, Computer Aided Manufacturing.

I skolvärlden pratar man ofta om "CAD-undervisning" när man utför det som tidigare brukade kallas ritningslära eller ritteknik på datorn. CAD-tekniken har utvecklats en hel del under de senaste decennierna. I början användes tekniken uteslutande för att försöka efterlikna handritade byggnadsritningar och liknande.

Den dramatiska utvecklingen har gjort det möjligt att snabbt producera 3D-visualiseringar och integrera till exempel arkitektens och ingenjörens traditionella verksamhetsområden.

AutoCAD - från början avsett för ingenjörer

AutoCAD är ett CAD-program som används för att producera ritningar och design i 2D och 3D. Programmet utvecklas och säljs av Autodesk. Exempel på smarta funktioner är formgivning, ändring av diametrar, ändring av perspektiv och synvinklar, sprängskisser etc.

Programmet gör det möjligt att designa och formge världen runtomkring dig med kraftfulla och flexibla funktioner. Det är ett av världens mest använda CAD-verktyg för ritarbete och dokumenthantering i 2D och 3D. Använt på rätt sätt kan det effektivisera dokumenthantering, förenkla utbytet av idéer med andra och det gör det möjligt att utforska dina idéer mer intuitivt i 3D. AutoCAD är flexibelt och har många tilläggsapplikationer vilket gör att du enkelt kan anpassa programmet efter dina behov.

AutoCAD var från början avsett för ingenjörer, men programmet används idag
även av arkitekter och andra formgivare. Dess filformat DWG och ASCII-motsvarigheten DXF har blivit standardfilformaten för tekniska ritningar.

En utbildning i AutoCAD

I en grundkurs får du till en början lära dig hur man skapar ritningar från grunden och hur man hanterar objektredigering och utskrifter. I kursen får du lära dig hur du på ett professionellt sätt använder dig av CAD-verktyg i ditt arbete. Efter genomförd utbildning har du grundläggande kunskap som tillåter dig skapa, redigera och hantera ritningar i programmet. Viss datorvana är grundförutsättningarna för att genomföra en bra kurs.

Utöver grundkurserna finns det en mängd olika inriktningar och fördjupningsutbildningar. Beroende på ditt yrke kommer du att använda olika program, speciellt anpassade för dina behov. Är du elektriker, inredningsarkitekt, byggkonstruktör eller ingenjör finns det anpassade kurser för dig. En fortsättningskurs ger dig förutsättningarna för att utnyttja programmets fulla potential och funktionalitet.

Olika CAD/CAM-programvaror

Det är inte enbart AutoCADs programvara som finns ute på marknaden. För byggprojektörer finns det BIM-programvaror, för arkitekter finns bland annat Revit. Arbetar du som ingenjör eller produktutvecklare finns programmet Inventor eller Catia. Arbetar du med 3D-modellering för spel eller film finns det anpassade program även för detta. Många av dessa program har utvecklats av företaget Autodesk som startades 1982 av en av skaparna bakom den första versionen av AutoCAD.

Är du sugen på att lära dig grunderna inom CAD eller funderar du på att vidareutveckla dina kunskaper? Hos utbildning.se hittar du kurserna som passar dig. Hoppa på en utbildning –sedan är det bara att börja konstruera och projektera.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Onlineutbildningar - Röster på d...
CAD Studion AB

​Det har nu gått drygt ett halvår sedan CAD Studion lanserade sina första onlineutbildningar. Läs mer om upplägget och vad tidigare deltagare tyckt om kurserna!

Läs mer