Kurser inom personaladministration

För att personalen är företagets viktigaste tillgång

Här kan du hittar kurser och utbildningar för administratörer inom HR. Det är vanligt att administratörer får ta hand om företagets praktiska HR-arbete, vilket många gånger innefattar personalfrågor. 
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Rollen som HR-administratör

Som administratör jobbar du mycket med struktur och effektiv planering. Du som jobbar med administration inom HR har ofta stort ansvar för personal eller organisationsfrågor och bör ha stora kunskaper i området. Det kan röra rekrytering, kompetensutveckling eller vilka regelverk som gäller vid personalfrågor. Som HR-administratör tillhör du en viktig del av företaget då du är en av dem som ser till att personalen trivs och utvecklas. Det är även viktigt att du är organiserad och serviceminded som person då ditt arbete kan innefatta administrativa uppgifter som att svara på mail, förbereda möten, sköta fakturor och boka resor.

Om du utbildar dig till HR-administratör så får du större förståelse kring personal, verksamhet och regelverk. Med dina nya kunskaper får du med dig de verktyg som krävs för att lyckas med ditt jobb som administratör inom HR.

Varför bör man utbilda sig till administratör inom HR?

Med rätt utbildning kan du känna dig tryggare i din roll som personaladministratör, oavsett om du är ny på företaget eller ej. Med rätt verktyg och kunskaper ser du till att personalen utvecklas på rätt sätt och mår bra, vilket gynnar företaget i stort.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En utbildning för administratörer inom HR kan passa för dig som är ny medarbetare på en personalavdelning eller saknar formell utbildning inom personaladministration.

Olika typer av utbildningar för HR-administratörer:

• HR-koordinator/administratör
• Personalvetare
• Personaladministration

Vanligt innehåll:

• HR i praktiken
• Personalarbete och utveckling
• Rekrytering
• Ekonomi
• Arbetsrätt

Ett vanligt upplägg

Plats: Utbildningar för HR-administratörer kan vara antingen öppna eller företagsanpassade. En öppen utbildning hålls i företagets egna lokaler och företagsanpassade utbildningar kan hållas på ert företag. På utbildning.se kan du även hitta distanskurser inom HR. Då väljer du själv var du vill studera, bara du har en dator och internetuppkoppling.

Format: En utbildning kan innehålla både teori och praktiska övningar.

Tid: Utbildningens omfattning styr hur lång kursen är, den kan vara från en dag till en vecka. Distanskurserna kan oftast läsas i din egen takt.

Intresserad av att läsa om och hitta liknande utbildningar?

Läs om personalchefsutbildningar här

Läs om hur du blir personalvetare här

Hitta utbildningar för administratörer här

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer