Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Mer om grävmaskinutbildningar

 

Att vara grävmaskinsförare är ett varierande, men utmanade jobb. Jobbet innebär mycket ansvar och kräver att du som opererar utrustningen är aktsam och noggrann. För den som inte är väl utbildad kan det lätt gå illa eftersom det är mycket vanligt att du behöver operera grävmaskinen på platser där ditt svängrum är mindre än vad som kanske önskas. Din absolut viktigaste uppgift är att se till att jobbet kan utföras säkert för dig och människor som vistas i närheten. Det är också viktigt att arbetet kan utföras med omsorg för byggarbetsplatsen eller marken för att undvika skada på till exempel hus vid ett byggnadsprojekt eller annan mark och infrastruktur.

Grävmaskiner

Grävmaskiner som namnet förtäljer är till för att gräva och förflytta jordmassor, men de kan också användas vid transport och skopande av olika material. Det är inte heller helt ovanligt att grävmaskiner används för att lasta och förflytta snö vid snöröjning.

Grävmaskiner kan också användas vid många andra olika arbeten eftersom redskap kan monteras fritt på det som kallas redskapsfästet. Tiltrotator, hydralikhammare, lift, och energiklippare är alla exempel på fästen som monteras på en grävmaskin. En hydralikhammare används exempelvis vid rivningar av fastighet, medan en tiltrotator låter maskinoperatören vinkla grävskopan längst sidan för att kunna gräva från en annan vinkel. Grävmaskiner är på så sett väldigt flexibla med sina arbetsområden.

Grävmaskinsutbildningar

Upplägget och vad din valda anordnare kan hjälpa dig med beror förstås lite på hur den anordnaren har valt att lägga upp sina utbildningar. Något som är genomgående på de flesta kurser är att du behöver ha kört ett visst antal dokumenterade timmar innan du kan göra en ett kompetensprov.

Yrkesbeviset har inget tidsspann och räcker därför så länge du vill jobba med grävmaskin. Om du tappar bort ditt bevis kan nytt beställas från Byggnadsindustrins Yrkesnämnd.

Här är några exempel på saker du behöver kunna när du gör ett kompetensprov.

  • Trafikregler på allmän väg.
  • Säkerhet och arbetsmiljö.
  • Säkerhetskontroll och underhåll.
  • Maskinens konstruktion och hur den fungerar.

Fyll din skopa med kunskap!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området