Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-21 av 21 träffar
 

Mer om brandfarliga arbeten

Brandfarliga arbeten är en modern utbildning som tagits fram för att säkerställa rätt förutsättningar för jobb där brand kan uppstå. Det kan handla om arbeten som orsakar uppvärmning eller gnistor såsom exempelvis lödning eller svetsning. Utbildningen är framtagen av SVEBRA och Byggföretagen och uppfyller försäkringsbolagens krav. Efter avklarad utbildning med godkänt resultat får du ett certifikat som är giltigt i fem år. För att få utföra ett arbete med risk för brand, skriva tillstånd eller vara brandvakt krävs ett certifikat. 

Oavsett vilken bransch du jobbar i ska du få rätt kunskap i denna utbildning. Du lär dig att hantera olika risker och hur du kan hantera situationer som kan uppstå. När du klarat av utbildningen kommer du känna dig trygg i hur du ska agera på din arbetsplats.

Varför ska jag gå en utbildning inom Brandfarliga arbeten?

Svaret är ganska enkelt, om du har ett jobb där du befinner dig i situationer där brand kan uppstå så bör du gå denna utbildning. Tack vare att utbildningen är anpassad till olika branscher kommer du att få rätt kompetens, oavsett vilket arbete du utför. Utbildningen ger dig kunskap om brandskydd, lagar och regler, försäkringsvillkor samt brandfarlig vara.

  • Efter avslutad utbildning kommer du ha förståelse för olika risker och situationer som kan uppstå i samband med utförandet av ditt arbete. 
  • Du kommer att få hjälp hur du ska agera och tillämpa kunskaperna i praktiken.
  • Certifikatet är giltigt i fem år och därefter behöver du uppdatera dina kunskaper. 

Ackrediterad utbildning enligt ID06

Vissa av utbildningarna i listan har en notis om att det är en ackrediterad utbildning enligt ID06 – vad innebär det? ID06 är ett ID-kort som används av personer som befinner sig på en byggarbetsplats. Det är alltså ett kort som används inom byggbranschen och det är personligt och innehåller utbildningshistorik och behörigheter. Med hjälp av detta kan platschefen få en överblick och säkerställa kompetensen så att alla har den behörigheten som krävs för dem arbetsuppgifterna de utför. För att kunna logga erhållet certifikat på kortet krävs det att utbildaren är ackrediterad och därför har vi märkt ut det i listan. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer