Därför bör alla utbildas i KBT

Varför är det bra att lära sig om KBT? Vi har pratat med Elizabeth Ekman, Legitimerad Psykoterapeut (KBT), disputerad inom psykologi, KBT, Autismspektrum och ADHD. Elizabeth har hjälpt oss att identifiera sju anledningar till varför alla borde lära sig om KBT, oavsett vem du är eller vad du jobbar med.

Kognitiv beteendeterapi, KBT, blir alltmer populärt. I takt med den ökande efterfrågan har även intresset för utbildning i terapiformen ökat stort. Men varför är det bra att lära sig om KBT? Vi har pratat med Elizabeth Ekman, Legitimerad Psykoterapeut (KBT), disputerad inom psykologi, KBT, Autismspektrum och ADHD. Elizabeth har hjälpt oss att identifiera sju anledningar till varför alla borde lära sig om KBT, oavsett vem du är eller vad du arbetar med idag.

7 anledningar att lära sig om KBT

1. Du blir en mästare på kommunikation

I en utbildning i kognitiv beteendeterapi får du lära dig hur du strukturerar samtal för att kunna anpassa din kommunikation beroende på vem det är du möter. Du lär dig även att hjälpa den du pratar med att själv bli bättre på att kommunicera med andra. Bättre kommunikation kan väl ingen få nog av?

2. Du hjälper andra att bli sitt bästa jag

KBT lär dig att förstå olika individers beteenden och behov. När du identifierat dessa kommer du att ha möjligheten att utveckla och locka fram det allra bästa hos en individ. Och vem vill inte få höra att den lockar fram det bästa hos andra?

3. Du lär dig att bryta onda cirklar och skapa positiv förändring

Du får lära dig metoder som hjälper dig att förstå och identifiera onda cirklar som kan vara svåra att bryta. Kanske finns några ovanor som är svåra att bli av med, någon rutin som är destruktiv. Du blir rustad med verktygen du behöver för att kunna hjälpa andra att skapa en positiv förändring. Eller varför inte använda dina nya kunskaper till att hjälpa dig själv?

Vad väntar du på? Gå en utbildning i KBT, helt på distans!

4. Du lär dig se styrkan hos alla kognitiva profiler

Du får lära dig varför kognitiva profiler med ASD (autism) och ADHD inte bör betraktas som svagheter, du lär dig om varje profils unika styrkor och hur de kan framhävas. Med kunskap om kognitiv beteendeterapi vet du både vad som kan ligga bakom vissa problem, och vad som ligger bakom vissa fördelar med olika kognitiva profiler. För visst vill vi leva i en värld som hyllar olikheter?

5. Du får verktygen som krävs för att tackla stressen i vardagen

Något som kanske alla kan bli bättre på: Att framgångsrikt arbeta med motivation och stresshantering. Genom väl beprövade metoder lär du dig att snabbt kunna hjälpa en person att hitta motivationen som behövs på vägen mot en bättre vardag. Du blir även rustad med användbara verktyg för optimal stresshantering. Och är inte stress något vi alla vill kunna mota i grind?

6. Du lär dig ta makten över ångest och negativitet

Ångest och negativt tänkande drabbar alldeles för många. Med en KBT-utbildning i bagaget har du kunskap om de bakomliggande mekanismerna, och du vet hur du bryter negativa mönster för att skapa en bättre tillvaro. För en kund, en vän, eller varför inte för dig själv?

7. Du lär dig identifiera och hantera problem som depression och panikångest

Utöver ångest och negativt tänkande i stort, får du lära dig om hur du kan hantera grövre problemområden. Utbildning i kognitiv beteendeterapi förbereder dig på att kunna identifiera och behandla allt ifrån depression, social fobi och OCD till posttraumatiskt stressyndrom, ätstörningar och panikångest. En utbildning kan hjälpa dig att tackla allt detta, det är väl ändå ganska fantastiskt?

Vilken utbildning passar dig? Se alla KBT-utbildarnas utbildningar här.


Annonser