Visa utbildning.se som: Mobil

Styrelsearbete

Här hittar du samlad information för dig som är intresserad av att arbeta med styrelsearbete eller ger inspiration för dig som redan sitter i en styrelse. När man börjar att arbeta med styrelsearbete är det viktigt att kompetensutveckla sig för att klara av den nya rollen.

Bolagsstyrelsen

Bolagsstyrelsens roll är att kontrollera bakåt, styra framåt och utse vd. Rent formellt är det vanligt att bolagsstyrelsen träffas vid 4-6 styrelsemöten per år. Perioder av förvärv eller när företaget växer kraftigt kan kräva fler möten.

Styrelsearbete

Arbetar du med styrelsearbete måste du inför styrelsemöten förbereda dig och sätta dig in i siffror. Du kan inte ta dig an ett styrelsearbete och säga att du inte kan ekonomi. Du har ett formellt ansvar som styrelseledamot. Upptäcker du som styrelseledamot att det föreligger oegentligheter så är du skyldig att lyfta det.

Förslag på utbildningar

Styrelse i en bostadsrättsförening

I en bostadsrättsförening ska det finnas en styrelse. Den ska ansvara för den löpande verksamheten och anmäla ändringar i bostadsrättsföreningen till Bolagsverket. Styrelsen utses på föreningsstämman och ska bestå av minst tre ledamöter. Styrelsesuppleanterna träder in i styrelseledamöternas ställe, om de inte kan fullfölja sina arbetsuppgifter.

Senast uppdaterad: 13 feb 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-02-13

Bli invald i bolagsstyrelse

Sofia Nilsson är styrelsearbetare och har flera års erfarenhet av styrelsearbete. Här är Sofia Nilssons tips för att bli invald i en styrelse.

Taggar: Styrelsearbete
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-02-13

HR:s roll i styrelserummet

Lo Hjorth och Sofia Nilsson, två erfarna styrelseledamöter, ger sin syn på hur HR-kompetens kan bidra till styrelsearbetet. Lo Hjorth är HR-direktör på ISS Facility Services och Sofia Nilsson HR-manager på Frösunda Omsorg.

Taggar: HR , Styrelsearbete
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!