Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för veterinärer

Vidareutbildning för veterinärer

Som veterinär arbetar du med sjukvård av djur. Veterinärer kan arbeta på många olika typer av arbetsplatser: på djursjukhus, på Jordbruksverket som distriktsveterinär eller inom livsmedelsindustrin på till exempel slakterier.

Utöver behandling av sjuka djur så finns det även andra uppgifter för veterinärer. Det kan röra sig om sådant som kontroll och övervakning, administration eller forskning. Forskning och laboratoriearbete som utförs av veterinärer sker bland annat inom läkemedels- och livsmedelsindustrin.

Förslag på vidareutbildning för dig som veterinär 

      Administration         
/
Teambuilding
/
      Ledarskap          
/
Personlig effektivitet  
/
      Bokföring            
/

Det är inte bara rent medicinska kompetenser det som veterinär kan vara bra att tillgodogöra sig. Om du som veterinär arbetar på ett djursjukhus eller klinik med anställd personal har du ibland rollen som arbetsledare. Det innebär ett nära samarbete med djursjukvårdare. Med detta i åtanke kan en kurs inom ledarskap vara till nytta för att växa i rollen som ledare och lära dig att coacha dina medarbetare. Om ni behöver förbättra samarbetet och vi-känslan i gruppen kan en kurs i teambuilding/teamutveckling hjälpa er att bli mer sammansvetsade. 

Om du som veterinär har många administrativa uppgifter på ditt bord kan en kurs inom administration vara relevant. Känner du att du skulle kunna hitta en bättre struktur i ditt arbete för att få mer tid över och stressa mindre? En kurs i personlig effektivitet eller stresshantering kan ge dig nya perspektiv och insikter som förbättrar både din egen hälsa och ditt arbetsklimat.

Driver du egen veterinärklinik och känner att du skulle behöva bli bättre på bokföring/redovisning så finns kurser på såväl grundläggande som mer avancerad nivå som kan hjälpa dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar förutsätter såväl planering som engagemang. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att höra med din närmaste chef om det finns möjlighet att få ekonomiskt stöd för att vidareutbilda dig. Ett tips är att på förhand kolla upp om din arbetsplats har någon policy eller riktlinjer för sina anställas kompetensutveckling.

Svårt att veta vilken vidareutbildning som passar dig och dina behov? Fundera över vilka kunskapsluckor du upplever i ditt arbete – i vilka situationer känner du att du skulle kunna göra ett bättre arbete, och vilken kompetens skulle du då behöva tillgodogöra dig? Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan fråga dina kollegor. Kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra och givande.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass har det de de senaste åren blivit något svårare för veterinärer att få sitt första jobb. Därför arbetar nyexaminerade veterinärer arbetar med andra uppgifter i väntan på sitt första jobb som veterinär. Chanserna till arbete ökar om man väljer att specialisera sig genom att gå en specialistutbildning, exempelvis finns det specialistutbildningar i häst, katt och hund, gris eller livsmedel. På Sveriges Veterinärförbunds hemsida kan du läsa mer om specialistutbildningar för veterinärer. 

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 05 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-02

FEIFLEX tar klassrummet hem till dig

Vi har pratat med Företagsekonomiska Institutets försäljningschef Jon Lindsmyr som berättar om konceptet FEIFLEX och hur det underlättar distansundervisning samt erbjuder flexibilitet för de studerande. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Vidareutbildning för förskollärare

Trots att möjligheterna till jobb för förskollärare spås förbli goda är det viktigt att du under hela din yrkesbana fortsätter att vidareutbilda dig för att kunna utvecklas i din roll och även tillgodogöra dig nya forskningsrön, metoder och arbetssätt som du kan tillämpa i ditt arbete.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-09

Höj din lön med 5 enkla steg

Drömmer du om mer pengar i lönekuvertet? Du är inte ensam. Men hur går du tillväga för att höja din lön som anställd? utbildning.se ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas, med 5 enkla och handfasta tips.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!