05 okt 2021

Vidareutbildning för turistinformatör

Vidareutbildning för turistinformatör

Som turistinformatör ska du kunna svara på olika frågor gällande sevärdheter, evenemang, museer, aktiviteter och annat som kommunen med omnejd erbjuder turister. Andra arbetsuppgifter kan också handla om att boka boenden samt sälja kartor och biljetter.

Som turistinformatör kan du även ha olika administrativa uppgifter, såsom att beställa broschyrer och annat material till kontoret. Det är vanligt att du som turistinformatör är anställd av kommunen men verksamheten kan också drivas en ekonomisk förening. Det finns ungefär 300 auktoriserade turistbyråer i Sverige idag.

Förslag på vidareutbildning för dig som turistinformatör

Som turistinformatör är det viktigt att behärska flera olika språk. Tänk på att alla inte behärskar svenska och engelska och att det är bra om det finns flera andra språkkunskaper på kontoret.

God kundservice är en självklarhet inom området. Som turistinformatör är det även viktigt att vara säljande och utåtriktad. Förutom detta är det även vanligt att man sköter kommunens marknadsföring. Många arbetsgivare anser att det är meriterande att man som turistinformatör har god datorvana och kunskap om olika sociala medier då detta kan ingå i ens arbetsuppgifter. En kurs i personlig effektivitet kan hjälpa dig att arbeta mer strukturerat och därmed förebygga stress på jobbet.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

De senaste år har branschen vuxit stort i Sverige. Trots att branschen är känslig för konjunktursvängningar har branschen fortsatt att växa, vilket innebär ökade möjligheter till jobb för dig som turistinformatör.

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 05 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-19

LinkedIn – öka dina möjligheter att få jobb

Letar du efter ett nytt jobb eller vill du bara vara aktiv på sociala medier? Då är LinkedIn ett värdefullt verktyg. Vi ger dig tips på hur du optimerar din LinkedIn-profil för att lättare bli upptäckt av potentiella arbetsgivare och rekryterare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för audionom

Trots att arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för audionomer är det fördelaktigt att under hela sin karriär fortsätta att kompetensutvecklas. Detta både för att förbli attraktiv på arbetsmarknaden och för att känna att du utvecklas på ett personligt plan och fortsätter att lär dig nya saker och utvecklas.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-09

Höj din lön med 5 enkla steg

Drömmer du om mer pengar i lönekuvertet? Du är inte ensam. Men hur går du tillväga för att höja din lön som anställd? utbildning.se ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas, med 5 enkla och handfasta tips.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!