Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för spelutvecklare

Vidareutbildning för spelutvecklare

Som spelutvecklare arbetar du med att omsätta en idé till ett färdigt spel. Beroende på din arbetsplats kan arbetsuppgifterna variera. Det är vanligt att spelutvecklare på mindre företag arbetar med allt ifrån design, grafik och programmering medan anställda på större företag kan vara inriktade på ett av dessa tre områden.

Förslag på vidareutbildning för dig som spelutvecklare

Det är viktigt att du som spelutvecklare är duktig på att kommunicera och kan förmedla din vision på ett begripligt sätt. Arbetet genomförs ofta i team, vilket innebär att du som spelutvecklare behöver vara duktig på att samarbeta. Om du vill ta ett större ansvar på din arbetsplats kan du välja att läsa en utbildning inom projektledning eller ledarskap.

Om du som spelutvecklare arbetar med design eller grafik kan det vara en god idé att läsa en utbildning inom exempelvis grafisk design. Tänk på att trender och designprogram förändras vilket kräver att du vidareutbildas kontinuerligt under hela din karriär. För spelutvecklare som vill bli bättre på programmering kan kurser inom systemutveckling eller det programspråk du använder vara gynnsamma.

I slutfasen av ett projekt kan det hända att du som spelutvecklare behöver arbeta helger och kvällar. Under dessa tidsperioder kan arbetet upplevas som särskilt stressigt. Om du som spelutvecklare vill bli bättre på att hantera stressiga perioder på jobbet eller lära dig att planera din arbetsdag på bästa sätt kan kurser inom stresshantering eller, mindfulness eller personlig effektivitet passa dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Funderar du som spelutvecklare på att vidareutbildas? Ett första steg är att ta upp frågan med din chef och ta reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par  dagar för att utbilda dig.

Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du börja med att försöka kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över om det finns något område i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom data och IT
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 28 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för arkivarie

Som arkivarie arbetar du både med att dokumentera samtiden och att rekonstruera historien. Även framtiden är i hög grad närvarande i ditt arbete, då du värderar och bedömer vilken information som ska sparas för framtiden samt hur den ska sparas. En viktig uppgift för arkivarier idag är att utveckla användningen av samlingarna så att de blir tillgängliga för forskning, utbildning samt för ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för turistinformatör

Som turistinformatör ska du kunna svara på olika frågor gällande sevärdheter, evenemang, museer, aktiviteter och annat som kommunen med omnejd erbjuder turister. Andra arbetsuppgifter kan också handla om att boka boenden samt sälja kartor och biljetter. Som turistinformatör kan du även ha olika administrativa uppgifter, såsom att beställa broschyrer och annat material till kontoret. ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste chefskompetenserna 2018

utbildning.se genomför återigen den årliga kartläggningen av de mest eftertraktade egenskaperna för chefer. Det totala antalet granskade annonser landar på cirka 2 000, precis som året innan, 2017. Utfallet av undersökningen resulterar i 2018 års hetaste chefskompetenser. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!