28 sep 2021

Vidareutbildning för revisor

Vidareutbildning för revisor

Majoriteten av revisorerna arbetar på redovisningsbyråer och arbetsuppgifterna består bland annat av att granska organisationens redovisning och säkerställa att den följer rådande regler och lagar. Sedan avskaffningen av redovisningsplikten har andelen företag som använder sig av en revisor minskat, vilket lett till att revisorer idag i större del arbetar med skatterådgivning snarare än att skriva årsrapporter.

Förslag på vidareutbildning för dig som revisor

Det finns många olika möjligheter till vidareutbildning för revisorer, du kan exempelvis välja att specialisera dig på miljölagstiftning, internationell redovisning eller systembaserad revision. För att få arbeta med revision i aktiebolag behöver du vara godkänd eller auktoriserad revisor.

Mycket av en revisors arbete genomförs i uppdragsform, vilket ställer höga krav på din flexibilitet och innebär att vissa perioder kan vara intensiva. Det kan därför vara bra för dig som revisor att vidareutbildas inom exempelvis personlig effektivitet eller stresshantering.

Som revisor behöver du ha en god samarbetsförmåga och ha en god affärsetik. Du bör också ha mycket goda kunskaper inom ekonomi och nya regler och lagar. Du som revisor kommer i kontakt med en mängd olika slags företag, allt från mindre bolag till stora internationella företag. För att öka dina möjligheter till arbete är det viktigt att du som revisor har goda språkkunskaper.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

En revisors arbetstider är ofta intensiva runt vinterhalvåret, det är därför viktigt att du noga planerar när din vidareutbildning ska starta. Börja med att ta upp frågan med din chef. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att arbetsgivaren står för utbildningskostnaden eller att du har möjlighet att vara ledig från jobbet några dagar för att vidareutbildas.

När du funderar över vilken slags vidareutbildning som passar dig bäst bör du börja med att kartlägga dina kunskapsluckor och fundera över vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Om du är osäker på vilken slags utbildning du ska läsa kan du tala med din chef eller dina kollegor och se om de har tips på utbildningar som kan passa dig eller om de har deltagit i någon utbildning som de kan tipsa dig om.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass kommer arbetsmarknaden för revisorer att vara balanserad både på fem och på tio års sikt. Under de kommande åren kommer behovet av kompetenta revisorer att öka något.

För att du som revisor ska hålla dina kunskaper aktuella är det viktigt att vidareutbildas under hela karriären. Genom att bredda dina kunskaper gör det även enklare om du vill byta jobb eller ta dig an nya mer avancerade arbetsuppgifter.

Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 28 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för röntgensjuksköterska

För röntgensjuksköterskor som vill vidareutbildas finns flera olika vägar att gå. Du kan exempelvis välja att läsa en utbildning inom personlig effektivitet eller stresshantering för att få de verktyg och kunskaper som krävs för att hantera pressade situationer på ett bättre sätt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för grundskollärare

Vilka möjligheter till vidareutbildning finns det för grundskollärare? Det är viktigt att du som grundskollärare under hela din din karriär fortsätter att vidareutbilda dig för att kunna bidra till en god kvalitet i skolan. Här kan du läsa mer om vidareutbildning för grundskollärare. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för djurskötare

Som djurskötare behöver du vara empatisk och eftersom arbetet ofta genomförs ensam och under hög tidspress behöver du även vara duktig på att fatta snabba beslut.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!