27 sep 2021

Vidareutbildning för officer

Vidareutbildning för officer

En officer är ett passande yrke for personer som vill arbeta som en samarbetsinriktad ledare och en kommunikativ problemlösare. Arbetar som du som officer inom Försvarsmakten ingår det en skyldighet att arbeta utomlands. Det kan då handla om insatser i oroliga och konfliktfyllda områden. Detta ställer krav på såväl språkkunskaper som kulturell förståelse.

Som officer eller specialistofficer tillbringar du en stor del av din tid med att utbilda och utbildas för insatser nationellt och internationellt. Huvuddelen av officerarna är placerande i insatsorganisationen där officeren har en ledande roll i grupper, plutoner, kompanier och bataljoner. I insatsorganisationen handlar det huvudsakligen om att leda förband av olika storlek och sammansättning.

Förslag på vidareutbildning för dig som officer

Som officer är det viktigt att du är en skicklig ledare och det är därför viktigt att utbildas inom ämnet. Du kan välja att antingen läsa en kortare kurs där du får lära dig mer om coachande ledarskap eller UGL eller ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram.

Då tjänsten innebär arbete utomlands är det viktigt att du har goda språkkunskaper. Utöver svenska och engelska är det ofta positivt att behärska ännu fler språk.

Att arbeta inom Försvarsmakten kan innebära varierande arbetsuppgifter. Som officer kan du arbeta i en vanlig kontorsmiljö eller arbeta och bo ombord på ett fartyg eller i en tältförläggning i annat land. Om du som officer arbetar utomlands är det vanligt att du ställs inför olika typer av konflikter. Genom utbildningar inom hot och våld eller konflikthantering kan du som officer få kunskaper och verktyg för att bemöta aggressiva människor eller hotfulla situationer.

En officers arbetsdag kan stundtals vara stressig och det är viktigt att du kan hålla dig lugn i stressade situationer. Kom ihåg att du ska vara ett föredöme för andra. Om du känner att du skulle kunna bli bättre på att hantera stress finns det en mängd kurser inom mindfulness, personlig effektivitet och stresshantering som kan passa dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

5 tips – så får du chefen att betala din vidareutbildning

Idag råder det hård konkurrens på arbetsmarknaden. Om du är ute efter att få utökade arbetsuppgifter eller bli befordrad kan vidareutbildning hjälpa dig på vägen. Vi har sammanställt 5 tips för dig som vill ta upp frågan om kompetensutveckling med din chef.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för agronomer

Eftersom agronomer ofta arbetar med olika former av rådgivning och konsultation – exempelvis för att sprida kunskap och ge råd om nya tekniker och metoder i lantbruket – är det viktigt att du som agronom är skicklig på att uttrycka dig, såväl muntligt som skriftligt.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!