27 sep 2021

Vidareutbildning för landskapsarkitekt

Vidareutbildning för landskapsarkitekt

En landskapsarkitekts arbetsuppgifter handlar om att visualisera och ta fram den externa miljön kring hus och andra typer av byggnader. Ofta börjar man i planeringsstadiet och utformar samt utreder olika platser såsom gator, parker och torg. Det är vanligt att landskapsarkitekter arbetar tillsammans med andra yrkesgrupper såsom ingenjörer, andra arkitekter och de personer som faktiskt kommer beröras av byggandet.

Många landskapsarkitekter är anställda på privata konsult- och landskapsarkitektkontor. Det är även vanligt att landskapsarkitekter arbetar på kommunernas stadsarkitektkontor, tekniska förvaltningar och parkavdelningar. 

Förslag på vidareutbildning för dig som landskapsarkitekt

Som landskapsarkitekt arbetar du säkert ofta i projekt med andra yrkesgrupper och det är därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och har erfarenhet av exempelvis projektledning. 

Om du vill ta ett större ansvar på din arbetsplats kan du välja att läsa en ledarskapsutbildning. Du kan antingen delta i ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller läsa en kortare ledarskapskurs där du får lära dig mer om exempelvis coachande ledarskap.

Arbetet kan var stressande och du arbetar ofta mot en deadline, en kurs i stresshantering och personlig effektivitet kan därför vara på sin plats. Landskapsarkitekter förväntas ha en konstnärlig talang och det förväntas att du har kunskaper i CAD samt de vanligaste Adobeprogrammen.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

Som landskapsarkitekt har du ett relativt konjunkturkänsligt yrke som bland annat är beroende av hur mycket det byggs i samhället och i viss mån av vilken bostadspolitik som förs. Arbetsmarknaden för arkitekter har förbättrats i takt med att konjunkturen har stärkts inom byggnadsverksamheten. För närvarande råder balans mellan nyutbildade landskapsarkitekter och tillgången på arbete.

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-13

Förbered dig för utvecklingssamtalet

Det är säkert många som känner nervositet och oro när det börjar bli dags för de årliga utvecklingssamtalen. Konversation kan ofta kännas som en examen, men du oroar dig förmodligen i onödan! Det är viktigt att komma ihåg att utvecklingssamtalet ska vara givande för både dig och din chef. Vi berättar hur du kommer väl förberedd.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Vidareutbildning för undersköterska

Det är vanligt att undersköterskor arbetar på äldreboenden, sjukhus eller inom hemsjukvården. Arbetet ställer höga kvar på din empatiska förmåga och du behöver vara positiv och ansvarstagande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för domare

Orgelbunden arbetstid och mycket eget ansvar är ofta vardag för domare. För att undvika onödig stress är det av stor vikt att du har förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Det kan du få hjälp med genom att gå en kurs i personlig effektivitet.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!