Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för kundservicemedarbetare

Vidareutbildning för kundservicemedarbetare

Kundservice är en viktig faktor i dagens näringsliv och allt fler företag förstår hur viktigt det är med god kundservice. Kundservicemedarbetare kan jobba på många olika typer av företag och arbetsuppgifterna kan variera. Gemensamt för alla kundservicemedarbetare, oavsett bransch, är dock att lyssna på kunden, följa kundens önskemål, göra det som förväntas – och gärna lite till.

Förslag på vidareutbildning för dig som kundservicemedarbetare

För dig som arbetar inom kundservice och känner att du vill vidareutbildas finns det ett brett utbud av kurser att välja på där du kan lära dig hur kan lyfta din servicenivå till höjder som imponerar. Du kan även lära dig hur du blir bättre på att bemöta besvärliga kunder. För dig som arbetar med kundservice över telefon finns speciella kurser.

Att arbeta inom kundservice kan ofta innebära mycket stress och ett högt tempo. Vill du hitta en bättre struktur i dina arbetsdagar eller skulle du behöva bli bättre på att varva ner och jobba mer fokuserat? Då kan en kurs i personlig effektivitet, stresshantering eller mindfulness vara till hjälp.

Många kundservicemedarbetare arbetar i internationella miljöer där många olika språk talas. Är det något särskilt språk du vill bli bättre på? Oavsett vilken språk du vill lära dig och vilken nivå du ligger på idag finns en kurs för dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som kundservicemedarbetare och vill vidareutbildas? En bra början kan då vara att ta upp frågan med din chef. Ett tips är också att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det  innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen. Ett alternativ kan vara att gå en distansutbildning som går att kombinera med ditt arbete. Idag finns ett allt större utbud av distansutbildningar, så kallad e-learning.

Om du är osäker på vilken utbildnign du ska välja kan du höra med dina kollegor eller din chef, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle passa dig.

Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom administration och juridik
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för arkitekt

Som arkitekt ansvarar du för att utforma olika slags byggnader och miljöer för att uppfylla de ekonomiska, tekniska, ekologiska och estetiska krav som ställs. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-19

LinkedIn – öka dina möjligheter att få jobb

Letar du efter ett nytt jobb eller vill du bara vara aktiv på sociala medier? Då är LinkedIn ett värdefullt verktyg. Vi ger dig tips på hur du optimerar din LinkedIn-profil för att lättare bli upptäckt av potentiella arbetsgivare och rekryterare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för mäklarassistenter

Det finns flera olika vidareutbildningar att välja bland för dig som mäklarassistent. Arbetet som mäklarassistent ställer höga krav på din förmåga att strukturera din tid och att prioritera dina olika arbetsuppgifter.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!