Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för dig som försäljningschef

Vidareutbildning för dig som försäljningschef

Som försäljningschef fyller du en viktig roll på arbetsplatsen och dina arbetsområden och ansvar sträcker sig förmodligen över ett brett spektrum. Till dina viktigaste uppgifter hör att coacha, handleda och stärka ditt ditt team av säljare, samtidigt som du måste se till så att budgeten hålls och att uppsatta mål nås. Ofta har du som försäljningschef i och med det dubbla roller – en som aktiv coachande ledare och en där du själv är aktiv på fältet.

Förslag på vidareutbildning för dig som säljchef

För att som försäljningschef fortsätta att utvecklas – både på ett personligt plan och för att förbli attraktiv på arbetsmarknaden även i framtiden – är det viktigt att ständigt fortsätta bygga på och utveckla sin kompetens. Att jobba som försäljningschef kan ibland upplevas som ett ganska tufft yrke och det finns många olika utbildningar på marknaden som kan stärka och hjälpa dig i din roll som försäljningschef. En god idé kan vara att förbättra sin kommunikationsförmåga, både på svenska och engelska. Ett annat område att fördjupa sig inom är ekonomi.

Det finns en stor mängd olika ledarskapsutbildningar och coachutbildningar där du som försäljningschef kan utveckla din förmåga att coacha och handledare sina säljare och ge dem det stöd de behöver för att kunna uppnå de försäljningsmål som finns och allra helst förstås öka företagets försäljning. Under en utbildning i effektiv säljledning kan du som försäljningschef bland annat lära dig att bygga ett framgångsrikt säljteam där säljarna får stöd och struktur, lägger fokus på rätt saker samt blir sporrade att prestera maximalt för att uppnå uppsatta mål. Även vidareutbildning inom projektledning och förhandling rekommenderas.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Som försäljningschef har du troligtvis en mängd olika bollar i luften samtidigt och att hitta tid för kompetensutveckling kan vara svårt. Fundera därför inledningsvis om du har möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar eller att e-learning passar dig bättre. Om du känner att du vill satsa kompetensutveckling dig är ett bra första steg att boka in ett möte med din chef och förklara i vilken riktning du skulle vilja utveckla dig. Kanske kan ni då tillsammans lägga upp en bland för din vidareutbildning? Med lite tur kanske din arbetsgivare även kan finansiera hela eller delar av din utbildning.


« Tillbaka till alla yrken inom försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-14

Gör ett gott intryck! 6 knep som får folk att gilla dig

Är du ny på jobbet och vill göra ett gott intryck hos kollegorna? Vill du kunna kliva in i ett rum fullt av folk och charma vem som helst med din sociala kompetens? utbildning.se ger dig de bästa förutsättningarna med dessa 6 smarta knep. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för yrken inom kropps- & skönhetsvård

Jobbar du med kropp- och skönhetsvård och är sugen på en vidareutbildning? Oavsett om du vill gå en kurs för att utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill bygga på din kompetens för att kunna ta nästa steg i karriären så finns det en utbildning för dig!  Att navigera i det stora utbildningsutbud som finns idag kan däremot vara en utmaning.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-19

LinkedIn – öka dina möjligheter att få jobb

Letar du efter ett nytt jobb eller vill du bara vara aktiv på sociala medier? Då är LinkedIn ett värdefullt verktyg. Vi ger dig tips på hur du optimerar din LinkedIn-profil för att lättare bli upptäckt av potentiella arbetsgivare och rekryterare.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!