Vidareutbildning för flygplatskontrollant

Som flygplatskontrollant är det ett krav att du är serviceinriktad och kan arbeta i närkontakt med människor. Det är också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Om du känner att du skulle kunna bli bättre inom dessa områden kan det vara en god idé att gå en kurs in om kundbemötande, kundservice eller kommunikation.

Vidareutbildning för flygplatskontrollant

Att vara flygplatskontrollant är ett ansvarsfullt arbete där du arbetar med kontroll av passagerare, personal och handbagage på flygplatser. Detta för att det ska vara så säkert som möjligt att flyga. Flygplatskontrollanter är oftast anställda hos ett bevakningsföretag, civilanställd vid polismyndigheten på orten eller inom Luftfartsverket.

Förslag på vidareutbildning för dig som flygplatskontrollant

Som flygplatskontrollant är det ett krav att du är serviceinriktad och kan samarbeta människor. Det är också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga så att du på ett tydligt sätt kan förklara och instruera alla de flygpassagerare du möter. Om du känner att du skulle kunna bli bättre inom dessa områden kan det vara en god idé att gå en kurs in om kundbemötande, kundservice eller kommunikation.

I samband med säkerhetkontroller kan det även uppstå konflikter och hotfulla situationer. För att vara bättre rustad i dessa lägen kan en utbildning i konflikthantering, säkerhet eller hot och våld på arbetsplatsen utgöra ett bra stöd.

Som flygplatskontrollant är det viktigt att du är duktig på att samarbeta då du oftast jobbar i ett team tillsammans med flera kollegor. Vill du förbättra din samarbetsförmåga finns kurser inom teambuilding och teamutveckling som kan passa dig. Säkerhet är en annan viktig aspekt av yrket.

Om du har mångårig erfarenhet kan du som flygplatskontrollant vidareutbilda dig till civil brottsutredare eller passtekniker. Som civil brottsutredare arbetar du med frågor som  illegal invandring. Passtekniker identifierar förfalskade resedokument.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Flygplatskontrollant och sugen på att vidareutbildas? Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken vidareutbildning som bäst matchar dina behov. En bra start är att  fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig? Nästa steg kan vara att kolla om om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om så är fallet kan det finnas möjlighet att din arbetsgivare kan finansiera din utbildning eller att du kan få ta ledigt ett par dagar för att vidareutbildas.

Framtidsutsikter

Flygbranschen är en konjunkturkänslig bransch, där utvecklingen har varit svag det senaste året då såväl passagerartrafik och flygfrakt har drabbats av nedgångar. Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer dock arbetsmarknadsläget att förbättras något framöver och det förväntas råda balans på arbetsmarknaden

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: