Vidareutbildning för fastighetsförvaltare

Vidareutbildning för fastighetsförvaltare

I rollen som fastighetsförvaltare har du ett affärsmässigt ansvar för en eller flera olika fastigheter. Som fastighetsförvaltare ingår arbetsuppgifter såsom att utveckla, bevara samt förädla fastigheterna.

Som fastighetsförvaltare har du dessutom ansvar över kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt uppsatta mål och planer. Du har även ett övergripande ansvar och leder samt fördelar arbetet. Som fastighetsförvaltare bör du också förstå för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastighetens förvaltning.

Förslag på vidareutbildning för dig som fastighetsförvaltare

Branschen ställer allt högre krav på kompetens för fastighetsförvaltare. Det krävs ofta kompetens inom områden som ekonomi, juridik och områden som drift samt förvaltning.

Då rollen ofta innebär att man är chef för arbetet samt har ett personalansvar kan en kurs inom ledarskap vara på sin plats. Glöm inte heller att du bör vara uppdaterad på nya regler och lagar inom olika teknikområden såsom industri, bygg, arbetsmiljö, el och miljö.

I rollen som fastighetsförvaltare kommer du i kontakt med många kunder och då kan en kurs kundbemötande vara på sin plats. Kom ihåg att de allra flesta branscher får hantera jobbiga situationer med sina kunder och en kurs i att hantera besvärliga personer samt stresshantering kan vara lämplig för dig som fastighetsförvaltare.

Om du som fastighetsförvaltare siktar mot en ledande befattning eller precis har blivit chef eller arbetsledare kan din karriär gynnas av en ledarskapsutbildning. Du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs. Det finns även ledarskapsutbildningar som riktar sig just mot nya chefer.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du jobbar kräver både engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Det första steget när du bestämt dig för att du vill läsa en eller flera kurser kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det viktigt kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: